Trening helt etter planen

I skrivende stund har vi akkurat byttet måned fra februar til mars. Og, jeg kan samtidig konstantere at mitt opphold her på Gran Canaria, sakte nærmer seg slutten. Det er fortsatt hele to måneder igjen, men med tanke på at jeg har vært her siden 10. september, så virker det kort. 
God treningsperiode med planlegging og dagbokføring
Som jeg tidligere har skrevet om her på bloggen, så er jeg i gang med et prosjekt som går ut på nøyaktig planlegging av trening, samt føring av treningsdagbok og statistikk. Dette har foreløpig gått veldig fint. Jeg har nå full kontroll på hva jeg trener, jeg har en tanke om hvorfor jeg trener som jeg gjør – og jeg kan lettere sette meg mål og koble resultater til hva som er blitt gjort på trening. Jeg startet som sagt med dette nå i 2019, så jeg kan enn så lenge ikke høste så mye resultater fra arbeidet. Men det er artig å ha full oversikt, og jeg har vært veldig flink – spesielt de siste to/tre ukene, til å holde meg til planen
Intervalltrening // Rulleski / Trening / Gullsport / Gold ski / GarminEn fin intervalløkt fra denne uka. 45 min. oppvarming (i1), deretter 15 min i3, før 4 x 4 min i4.
Trening etter planen
Jeg er i uke 9 av systematisert trening nå, og har kommet inn i godt driv. Jeg har startet med litt skikkelig periodisering av aktiviteten min, og dette håper jeg kan føre til at jeg utvikler konkrete egenskaper til forskjellig tid, samtidig som jeg får god variasjon i treninga.
Jeg har tidligere kalt denne første perioden (som jeg nå er inne i) for «Mengdetreningsperiode». Dette merker jeg at blir litt galt. Dette fordi det jeg definerer som mengde, ikke er spesielt mye for andre mosjonister som trener mye. Jeg har derfor valgt å kalle det for «Basis», eller «Grunnperiode» i stedet. Poenget er i alle fall, uansett hva jeg kaller perioden, at jeg skal trene mye rolig. Som nevnt i tidligere innlegg, har jeg alltid trent altfor mye i høye soner, samt at det meste av rolig trening, har vært i sone 2. Nå har jeg i basisperioden, bestemt meg for et snitt per uke, på rundt 80 % i1-trening. Sone 2 klarer jeg ikke å ligge unna, men jeg har satt opp 7-8 prosent som mål. Når det gjelder sone 3 og 4, så skal jeg trene fra 5-7 prosent per uke. Jeg har planer om å kjøre denne perioden i et par uker til, før jeg går over til å trene mer hurtighet og noe kortere økter.
Nøyaktig hvordan jeg har valgt å dele inn periodene mine, hva jeg skal trene i de forskjellige og hva målene mine for året er – det kommer jeg selvfølgelig tilbake til i tur og orden.

Rulleski / Langrenn / Trening / Gold ski / Gullsport
En liten pause under rolig i1-trening i Soriadalen.
Så var det litt om hvordan jeg har klart å holde meg til planen: Det eneste jeg stort sett har bommet littegranne på, er antall minutter per dag. Der har det blitt ukentlig litt for lite i forhold til planleggingen. Men, det er ingen stor krise. Det jeg har fokusert på, er at jeg før hver eneste økt, vet akkurat hvor mye jeg skal være i de forskjellige sonene. Der har jeg truffet blink på nesten hver eneste økt i 2-3 uker nå. Timeantallet per uke er som sagt for lavt, men når jeg kommer til det jeg kaller «Basis 2», så er det hovedsaklig lange, rolige økter som står på planen. Da håper jeg på minimum 15 timer per uke, i 3-4 uker, før neste periode begynner.
Rulleski / Langrenn / Trening / Gold ski / GullsportBagasjerommet på bilen slik jeg liker det.
Løping på vent – fortsatt
Jeg er fortsatt ikke i gang med løping. Det drøyer og det drøyer, og jeg tror nok mine dårlige føtter – ikke får noe særlig med løpetid i de to månedene jeg har igjen her på Gran Canaria. Dette går også litt utover hva jeg skal sette meg som mål i år, om det skal dreie seg om rulleski eller løping. Men også dette kommer jeg tilbake til. Jeg skal også snart skrive et innlegg om rulleskigåing på Gran Canaria, for der har det skjedd litt siden sist. Det blir nok neste innlegg tror jeg.
Rulleski / Langrenn / Trening / Gold ski / GullsportHappy på rulleskitur!
Som sagt – periodiseringen går bra, og jeg klarer å følge planene mine. Har du noen erfaringer med periodisering, treningsplanlegging eller lignende – så del gjerne dette i kommentarfeltet nedenfor. Håper å høre fra deg.
Føl deg også velkommen til å følge meg på Strava.

Takk til Gullsport, som har fått meg i gang på rulleski 
(reklame).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *