En nærmest perfekt dag

I dag har jeg lite å klage på altså. Jeg må bare få lov til å si det. Jeg kan få vridd tankene mot den negative siden, ved å si at dette er den siste av tre fridager – og at fra i morgen av, blir det fire dager med jobb. Men nei, det ødelegger ikke det faktum at dagen i dag – den har vært nærmest perfekt!

Morgenstund med egg i munn
Dagen startet forsåvidt litt halvveis. Det kom jeg plutselig på nå. Jeg sov nemlig ikke så altfor bra i natt. Madrassen her i leiligheten er altfor hard, og det ligger et veldig høytrykk over Gran Canaria for tiden, som gjør det hett om natta. Men vet du hva, jeg tenker ikke mer på det. Og den dårlige nattesøvnen har heller ikke lagt noen demper på dagen.
Jeg stod opp fra senga i halv ti-tiden. Tuslet ut på verandaen, og konstanterte skyfritt og sabla varmt. Gikk til kjøkkenet og fyrte oppunder ei steikeplate. Oppi den knakk jeg to egg, og stekte litt bacon.
Rulleski / Langrenn / Trening / Gold ski / Gullsport / Egg og baconSolid start på dagen. Proteiner og fett! Nammenam!
Etter frokost pakka vi sekken, og forflyttet oss en kilometer ned mot havet – til Anfi-stranda. Der fant vi oss to solsenger i passe avstand til vannkanten. Vi hadde med lunsj, drikkevarer og gode bøker og magasiner. Jeg var gud hjelpe meg også ganske nær ved å bade! Jeg hadde faktisk bada, hvis det ikke var for at jeg hadde telefonen i hånda.
Anfi del mar // Strand // TreningDigg vann! Ikke så verst temp heller faktisk. 
Endelig fikk jeg begynt å lese på en ny bok i dag også. Boka til Gjert Ingebrigtsen. Jeg er, som de fleste andre sikkert, ganske fasinert av hele den familien – og gleder meg veldig til å lese Gjerts tanker om suksessen, gutta og alt. Boka har startet med alt som skjedde rundt familiens fantastiske resultater i EM i august i fjor, og jeg ser frem til fortsettelsen. En digresjon: Det står i boka at Jakob Ingebrigtsen løp den siste kilometeren på 5000-meteren i U20-VM på 2:24 (!) Herregud! Er du klar over hvor raskt det er? I dag gikk jeg intervall på rulleski, og noterte 2:18 på den raskeste kilometeren. Kun 6 sekunder kjappere enn Jakob løp den. Det er HELT (!!!) utrolig, at han kan løpe en kilometer i den farta!
Rulleski / Langrenn / Trening / Gold ski / Gullsport / Team IngebrigtsenGood times! Sol, strand, varme – og «Kunsten å oppdra en verdensmester».
Intervalløkt på rulleski i Soriadalen
Har du lest noen av de seneste innleggene her på bloggen, så vet du at jeg har begynt med detaljert planlegging av treninga mi, samt loggføring av det jeg gjør. Og på dagens plan, der stod det at jeg skulle ha 50 minutter i1 i dag, og 25 minutter i3/i4. Så… etter å ha slikket sol i fire timer, satte jeg meg i bilen og reiste til Soriadalen.
Dette er på kort tid blitt mitt favorittsted å gå på rulleski, men jeg har ikke gått der på ettermiddagstid enda. Før i dag. Litt kjedelig at sola hadde dukket ned bak den ene fjellsiden, og litt kjedelig at det var noe mer trafikk enn vanlig. Men bortsett fra det, så fikk jeg meg en fin økt. Kroppen fungerte upåklagelig. Nesten. Jeg hadde litt høy i1-puls i dag synes jeg, men det svarte veldig bra under dragene. Kunne nok med fordel ha kjørt noen drag til, men denne uka er målet mitt 82 % i sone 1, så jeg skal forsøke å holde meg i skinnet.
Rulleski / Langrenn / Trening / Gold ski / GullsportJoggesko av – skisko på! 
Rulleski / Langrenn / Trening / Gold ski / GullsportØkt ferdig, og tid for rask påfylling av litt karbo og proteiner.
Økta i dag var over på 1 time og 15 minutter. Kjørte først 40 minutter oppvarming, før jeg satte i gang med dragene. Det er lett stigning hele veien innover i dalen, så da passer det perfekt å starte dragene fra ytterst i dalen og inn, etter en runde oppvarming først. De tre første dragene ville jeg i utgangspunktet ha i sone 3, og de to siste i sone 4. De gikk vel strengt talt litt i hverandre, men det spiller null trille. Du kan forøvrig se økta på Strava.
Vel, det var alt i dag. Det ble bare litt rabling om denne dagen, som har vært en salig blanding av avslapning og trening. Litt mer av det første enn det andre, men sånn bør det være innimellom. I morgen venter langtur i sone 1. Forhåpentligvis tidlig på dagen, i sol og varmt vær. Igjen.
Føler du for å kommentere noe i dette innlegget? Skriv gjerne nedenfor. Føl deg også velkommen til å følge meg på Strava.
Takk til Gullsport, som har fått meg i gang på rulleski (reklame).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *