Selvpålagt løpeforbud og alternativ trening

Fra dagens skitur i Gausdal. Tåkete. Isete. Allikevel ganske så digg! Rolig tur med en kompis.

Det er evigheter siden jeg skrev på bloggen sist. Det har også skjedd relativt store ting. Jeg har endret designet. Fjernet masse vissvass, og landet på et ganske minimalistisk (?) og enkelt design. Hvorfor? Usikker. Jeg ble ikke helt fortrolig med det designet jeg hadde. Det var et slags magasin-layout, med altfor lite magasinpreg ellers. Men, nok om det.

Status på skadesituasjonen

Folk som har vært her inne tidligere, har kanskje fått med seg min kamp mot plantar fascitt – og forstått at jeg har et ønske om å kunne løpe litt fort igjen. Altså… jeg har aldri løpt kjempefort, men jeg har lyst til å kunne trene intervall igjen, uten at noe i kroppen ryker eller blir ødelagt på noen måte.

Fra august 2016 slet jeg med plantar fascitt. Søk litt her på bloggen, så kan du lese om det, hvis du vil. Tidlig i februar hadde jeg time til operasjon, men siden november er jeg blitt såpass mye bedre, at jeg valgte å droppe den. Om det var smart eller ikke, får jeg sikkert vite etter hvert. Foreløpig er føttene svært mye bedre. De ble faktisk såpass bra, at jeg begynte å løpe intervalldrag og noen stigningsløp med litt trøkk på mølla. Hva tror du skjedde da? Jo…. da røyk knærne. Begge to! Nøyaktig hva det er, det vet jeg ikke. Jeg vet bare at jeg gikk umiddelbart fra én skade til en annen.

Det blir tid til mye annet, når man ikke skal løpe. For eksempel å tusle rundt i byen med dama. Her har vi akkurat funnet ut at Stensparken i Oslo har et veldig bra utkikkspunkt. Vi har bodd 400 meter unna i 10 år 😄


Knetrøbbel

Jeg har sjelden hatt problemer med knærne. Husker bare noen tilfeller fra den gangen jeg spilte fotball. Da hadde jeg en del vondt. Ellers har denne delen av kroppen fikset biffen. Men nå…. nå har de helt sikkert fått med seg at jeg er blitt 44 år, og at jeg ikke lenger skal få løpe raskt og uproblematisk.

Nøyaktig hva som har skjedd i knærne, det vet jeg ikke. Men, det kommer ganske sikkert av at jeg kjørte litt for hardt, på litt for ensformig underlag. På tredemølle.

21. januar innførte jeg et løpeforbud for meg selv. Da startet en hverdag, bestående av sykling på trimsykkel, staking på stakemølle, gåing i motbakke og skiåing. Alt er greit nok, og helt OK trening. Men, det er ikke løping – og det er dritkjedelig!

Langrenn har vært en viktig del av alternativ trening den siste måneden. Stort sett rolige turer, med fokus på kos og samvær med samboer. For ei uke siden gikk vi hit til Sinober. Første gang vi var der. Nydelig vafler!


Nok om dette. Ville bare skrive en kjapp statusoppdatering. Det kommer mer om dette, og mye annet, etter hvert. Håper du i hvert fall har det bra og at du kan trene som du vil. Husk å ta vare på kroppen din. Tren skadeforebyggende! Du vil ikke ha skader!

2 hendelser på “Selvpålagt løpeforbud og alternativ trening”

 1. Hei, jeg sliter også med planar fascitt, har gjort det i flere år. Jeg er veldig interessert i hvordan du
  klarte å bli bra.

  1. Hei Joachim. Beklager veldig sent svar. Jeg har forsømt denne bloggen, men skal ta opp skrivingen nå. Jeg skal skrive mer om plantar fascitt både her og på kondis.no. Jeg er fortsatt ikke helt bra, men veldig mye bedre. Jeg kan trene intervall nesten som før. Må være litt forsiktig med fart og hyppighet på de raske øktene.

   Jeg tror det er veldig individuelt hva som hjelper for hver enkelt. Som sagt skal jeg snart skrive utfyllende om dette. Men jeg tror det hovedsaklig er tre ting som hjalp meg «ut av gropa». 1) Brede sko med mye demping 2) Tøyeøvelser fra hofta og helt ned 3) Styrketrening

   Vennlig hilsen Tom Arild

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *