Endelig fikk jeg kjøpt karbonsko jeg også

Puma Deviate Nitro og Nike Zoom Tempo Next%

… og sko med nylonplate, som kanskje var like artig.

Endelig karbon på meg også

Nå har jeg hørt om, lest om og ønsket meg karbonsko i flere år. Hvorfor jeg ikke har verken prøvd eller kjøpt det før nå, har flere årsaker. Den mest åpenbare er at jeg har slitt med skader i fire-fem år. Dette vet du som har vært en del innom bloggen. Nå derimot, er skadesituasjonen mye bedre. Jeg har fortsatt «kjenninger» både i føtter og knær, men nå kan jeg løpe med litt mer tempo igjen. Fantastisk deilig!

Skadene har gjort at jeg for det første ikke har sett behovet for å kjøpe råflotte og rådyre karbonsko, når jeg uansett bare har tuslet avgårde i sone 1-tempo på hver eneste trening. Lite vits i å slite ut dyre sko på den måten. Samtidig har jeg villet skåne kroppen mest mulig, og har derfor løpt (mer eller mindre alle turer) i Hoka Bondi.

Men nå synger Bondiene på siste vers. De runder snart 140 mil, og det er sannsynligvis ikke mye hjelp i dempingen lenger. Samtidig er det kanskje et poeng at føttene har et gradvis behov for å bli satt litt på prøve, slik at de kan bli sterkere.

Sjukt digg med nye løpesko

Så jada… endelig kunne jeg denne uken dra ned på Löplabbet, med mål om å dra derfra med et par nye karbonsko. Men det er ofte vanskelig å velge. Jeg hadde egentlig, uten å ha prøvd noe sko i det hele tatt, bestemt meg for at jeg ville ha Adidas Adizero Pro 2. Men, en rask titt på dem og en tur på butikkens løpemølle, gjorde at de ble raskt forkastet.

Så prøvde jeg Nike Zoom Tempo Next%. Altså, treningsversjonen av den mer berømte Alphafly-skoen. Og du verden – det var artig. Også så god demping da. Forøvrig viste det seg at disse ikke hadde karbonplate, men en plate av nylon. Hm… det hadde jeg ikke hørt om engang. Men OK – jeg ville egentlig bare ha noen nye gode sko.

Så dukket enda et skopar opp – Et par selvlysende gulgrønne sko fra Puma. Jøss… Puma – det hadde jeg aldri testet før. Men wow, de var gode. De satt som støpt på foten, de hadde karbonplate og på mølla fungerte dem suverent.

Valget var nå blitt håpløst. Adizero var som nevnt forkastet. Nike Alphafly synes jeg blir overkill. Så hva skulle det da bli? Nike Zoom Tempo Next% eller Puma Deviate Nitro?

Det ble begge!

Neste innlegg blir en tilbakemelding fra min første trening med de nye vidundrene. Den er allerede loggført, og det var artig!

4 hendelser på “Endelig fikk jeg kjøpt karbonsko jeg også”

 1. Hvordan var bondi6 som vanlig sko og gå med….jeg sliter med PF men jeg er ikke en jogger 🙂 Tenkte og prøve bondi7, men da til typisk asfalt\grus tur med bikkja….

  1. Hei og beklager veldig sent svar. Nå har du sikkert fikset skogreiene dine for lengst. Men uansett – jeg digger Bondi! Har gått ekstremt mange mil med dem, ettersom jeg brukte (og bruker) de som hverdagssko når det er tørt ute. NB! De er elendige mot vann. Hvis det regner, eller hvis du sneier borti duggvått gress eller lignende, så blir du kliss klass blaut på beina 🙂 Men sånn ellers… glimrende!

 2. Hei. Hva vil du si har hjulpet deg ut av PF? Ser du har hatt den i 5-6 år, så forstår det ikke er en quick fix, og tida har sikkert også noe å si her. Styrketrening under foten kombinert med gode sko og hensyn mtp på løping? Har du erfaring med taping under fot?

  1. Hei Marte. Beklager veldig sent svar. Sliter med å følge med her på bloggen. Det er vrient å peke på enkelte ting faktisk. Jeg tror flere ting har hjulpet til. Først kjøpte jeg Hoka Bondi med svært god demping. Det hjalp en god del. Den virkelige forandringen tror jeg at jeg fikk da jeg begynte med 5-10 minutters tøying 2-3 ganger per dag. Ikke bare av legger, men også føtter, lår, hamstrings og setemuskulatur. Alt sitter sammen og påvirker hverandre. Begynte også i denne perioden med styrketrening av samme muskulatur.

   Jeg prøvde aldri taping, men fikk det anbefalt. Tror også det er viktig med styrkeøvelser for foten ja, og bruk av forskjellige sko.

   Håper du blir raskt bedre. Send gjerne oppdatering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *