Terskelintervall i staking på ski

Jeg nekter å la vinteren slippe taket. Og, det er ganske uproblematisk her i Midt-Troms, hvor det fortsatt ligger metervis med snø. Nå har det ikke kommet noe nytt påfyll av hvitt pulver på fire dager heller, så glien begynner å bli ganske fin. Snart drar vi ned til Oslo igjen, og da blir det vel på med joggesko tenker jeg. Aner ikke hvordan skiforholdene er der nede nå, men det begynner vel å røyne på.
Terskelintervall på ski / Langrenn / Løping / Intervall
Klar for å starte dagens intervalløkt. Litt kaldt. Litt vind. Veldig digg!
Terskelintervall – sone 3 og 4
Jeg liker å kalle dette en terskelintervall, fordi jeg kjører annenhvert drag under og over det som skal være anaerob terskel. Har ikke sett denne intervallen som noe forslag noe sted, men kan ikke skjønne annet enn at den må være fin trening for bedring av terskelen (?)
Skulle gjerne ha kjørt et drag til i hver sone, altså totalt åtte drag, med tiden strakk ikke til i dag. Det er jo forøvrig et fint tegn, at man gjerne kunne klart ett eller to drag til i samme intensitet.
Jeg gikk nok en gang bare rundt og rundt på Pioner IL sin langrennsstadion, i Finnfjordbotn. Intervallrunden var vel på cirka 900 meter, også gikk jeg en 250-300 meters runde som pause mellom hvert intervalldrag. Litt lange pauser ble det muligens (cirka 2m 30s), men det er greit det.
Terskelintervall på ski / Langrenn / Løping / Intervall
Savner SkiTrab-skia mine, men Madshus-plankene fra 2003 leverer greit de altså.
Sånn var økta
Startet med 18 minutter oppvarming, hvor jeg langsomt nærmet meg sone 3-intensitet. Deretter kjørte jeg et sone 3-drag, en aktiv pauserunde, et sone 4-drag og ny aktiv pauserunde. Dette gjentok jeg 3 ganger. Dragene i sone 3, gikk jeg på cirka 3:10, og dragene i sone 4, gikk unna på cirka 2:52.
Drag 1 – Sone 3 (3:05)
Aktiv pause
Drag 2 – Sone 4 (2:51)
Aktiv pause
Drag 3 – Sone 3 (3:08)
Aktiv pause
Drag 4 – Sone 4 (2:50)
Aktiv pause
Drag 5 – Sone 3 (3:12)
Aktiv pause
Drag 6 – Sone 4 (2:54)
Måtte litt opp i tid på de to siste dragene, men det skyldtes nok at jeg var noe hissig på grøten opp de første høydemetrene, slik at jeg spratt litt for mye opp i puls, og måtte roe ned bortover den første langsiden. Løypa var som navnt cirka 900 meter, med jevn stigning de 300 første metrene. Synes dette var en artig måte å kjøre intervall på, så slikt blir det mer av. Kanskje iført joggesko neste gang?
Tall og sånt
Distanse: 12.5 km
Tid: 58:51
Starttid: 18:47
Stigning: 112 meter
HF-tall
Gjennomsnittspuls: 157 (77 %)
Makspuls: 190 (93 %)
Sone 1: 15:29
Sone 2: 22:08
Sone 3: 9:55
Sone 4: 8:33
Sone 5: 0:52Terskelintervall på ski / Langrenn / Løping / Intervall

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *