22 km i ensom majestet

Vet ikke hvor det «ensom majestet»-uttrykket kommer fra, men det er i hvertfall gjeldende for dagens skitur, såvidt jeg vet. Vi gikk ikke ut før klokka var passert 16.00 i dag – så vi fikk naturen for oss selv. Møtte et par mennesker de to første kilometrene, men derfra og ut – var det bare oss to, masse snø, nydelig natur og mange minusgrader. Akkurat hvor mange det var av de minusgradene, det vet jeg ikke, men det må ha vært en del. Minst ti mot slutten.
Skitur til Vakkerhumpen / Langrenn / Løping / Trening
Sekk på ryggen i dag også. Mye stæsj vi aldri brukte, men kjekt å ha.
22 kilometer på ski – med tilbakeholdt energi
Nok en gang la vi ut på tur opp den etterhvert mye omtalte løypa, som starter med en to kilometer motbakke. Men i lys av innlegget jeg la ut i formiddag, som ble skrevet på bakgrunn av et Facebook-spørsmål, så forsøkte jeg å holde tilbake litt i dag. Smart. Gikk så rolig og teknisk riktig jeg kunne, og holdt sone 1 i 12-13 minutter. For en gangs skyld fikk jeg da en fin oppvarming i denne bakken.
Klarte å holde meg unna sone 3, helt til et svært ubarmhjertig motbakkeparti starta etter en times tid. Da rakna teknikken, og jeg veksla mellom tung staking og pussig padling. Det gikk opp, opp og opp stort sett fra 0 til 11 kilometer i dag. Men det som er gøy med det – er at hjemturen blir desto bedre! Weeeee! ? Gikk på skøyteskia i dag også, og det ble vel 25 % skøyting, og 75 % staking vil jeg anslå.
Skitur til Vakkerhumpen / Langrenn / Løping / Trening
Vi nærmer oss Vakkerhumpen, som var målet for dagens tur
Fortsatt påskemodus
Det skal nevnes at jeg fortsatt er i påskemodus, hva gjelder trening. Det var derfor nok en gang en ti kilos sekk på ryggen, og masse stopping underveis. Forsøkte med vilje å gå enda roligere enn jeg har gjort tidligere, og logget over to timer i sone 1 og 2, og var kun 15 minutter i høyere sone enn det.
Skitur til Vakkerhumpen / Langrenn / Løping / Trening
Ganske digg utsikt over store deler av Troms fylke fra Vakkerhumpen
Skitur til Vakkerhumpen / Langrenn / Løping / Trening
Allikevel – nå begynner all denne stakingen og skøytingen å tære litt på kreftene. Har en kropp som ikke helt vet om den vil trene i morra eller ei. Det vil si… kroppen vet at den ikke vil, men hodet er usikkert. Hvis natta klarer å fikse kroppen, så blir det kanskje en ultra-rolig tur på mølla i morra. Hvis ikke, blir det en dags treningspåskeferie.
Skitur til Vakkerhumpen / Langrenn / Løping / Trening
Herlig natur! Gikk uten å se andre mennesker i over to timer!
NB! Husk at du gjerne kan kommentere nedenfor her. Jeg mottar en del spørsmål via kontaktskjemaet og på Facebook, men ofte kan andre også ha interesse av å lese det vi skriver om. Deling er gøy!

NB2! Målet for turen i dag, var den såkalte Vakkerhumpen. I fjor gikk vi et slags turrenn via Vakkerhumpen – den filmen kan du se her. Og tidligere i år tok jeg en tur dit aleine, fra en annen kant – den filmen kan du se her.
Skitur til Vakkerhumpen / Langrenn / Løping / Trening
Snart tilbake i bilen. 700 meter gjenstår.
Tall og sånt
Distanse: 22 km
Tid: 2:27:47
Starttid: 16:04
Stigning: 565 meter ??
Kalorier: 1.361
Temp.: Cirka -10 til -7
Skitur til Vakkerhumpen / Langrenn / Løping / Trening / Høydeprofil
Denne løypa stiger jevnt og trutt i 11 kilometer. Helt til vi snur faktisk.
HF-tall
Gjennomsnittspuls: 146 (72 %)
Makspuls: 179 (88 %)
Sone 1: 59:22
Sone 2: 1:03:09
Sone 3: 15:30
Sone 4: 1:06
Sone 5: –
Skitur til Vakkerhumpen / Langrenn / Løping / Trening / Puls
Skjema over pulsen under dagens økt. Tok meg tid til å sette inn sonene, slik at det blir tydelig hvordan intensiteten er.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *