Strøken terskeløkt på ski

Jeg har landet i Nord-Norge, og kickstartet påskeferien med å logge ni og en halv time søvn den første natta her. Ganske greit. Pleier å bli ganske dratt i trynet og uopplagt (faktisk) av å sove så mye, men jeg kom meg etterhvert i gang. Var veldig usikker på hva slags treningsøkt jeg skulle unne meg selv i dag. Rolig på ski. Hardt på ski. Rolig på mølla. Hardt på mølla osv. Det ble det andre. Hardt på ski.
Først og fremst – her er det full vinter
Vi visste jo at vi reiste fra sol og vår på Østlandet, til knallhard vinter i nord. Men at det var mye vinter her, det var jeg ikke klar over. Her ligger det altså 50-60 cm nysnø, og de siste 20 cm kom nå i natt. Litt artig også da, så lenge det er noe opphold innimellom, slik at man kan bruke de fine forholdene.
Strøken terskeløkt på ski / Staking / Langrenn / Trening / Løping
Må ty til gammelt utstyr i påsken. Ski fra 2003. Staver fra 1995.
Terskeløkt på ski – 50 minutter
Det var det som ble dagens økt. Først kjørte jeg samboeren på zumbatrening, før jeg selv dro til Finnfjordmarka og Pioner langrennstadion. Tenkte å gå litt i lysløypa innover i skogen, men på grunn av sprøtt mye snø, laget jeg meg heller en rundløype på stadion. De første to kilometrene måtte jeg brøyte meg vei, men etterhvert ble sporet ganske så bra.
Økta varte i 60 minutter, men selve terskeløkta varte i 50 minutter. Altså… jeg befant meg på, rett under eller rett over terskelpulsen min i 50 minutter. De siste 10 minuttene roet jeg det ned. Oppvarming var det så som så med i dag ?
Strøken terskeløkt på ski / Staking / Langrenn / Trening / Løping
Klokka mi var enig i at dette var en sabla bra terskeløkt
Strøken terskeløkt på ski / Staking / Langrenn / Trening / Løping
Det var opphold i 45 minutter av økta, men snøstorm de 15 siste. Ble litt vrient å se sporet etterhvert
Gamle ski fungerte bra
Jeg tok ikke kostnaden for å frakte mine nye SkiTrab-ski til nord. Jeg satset heller på å glide opp mine gamle skøyteski fra 2003. De har aldri sett snurten av vedlikehold før, så såla er ganske tørr og ødelagt. Men jeg må innrømme at to lag med glider og litt børsting, hjalp betraktelig. Det gled som bare det, så samtlige 12.5 kilometer ble staket.
Strøken terskeløkt på ski / Staking / Langrenn / Trening / Løping
Samme ski som Thomas Alsgaard vant med i VM 2003. Må jo bli bra det da
Strøken terskeløkt på ski / Staking / Langrenn / Trening / Løping
Tall og sånt
Distanse: 12.5 km
Tid: 1:00:00
Starttid: 18:00
Stigning: 116 meter
Strøken terskeløkt på ski / Staking / Langrenn / Trening / Løping
Tydelig å se på rundetidene, at jeg måtte brøyte litt spor de første kilometrene ?
HF-tall
Gjennomsnittspuls: 170 (83 %)
Makspuls: 188 (92 %)
Sone 1: 1:29 (kort oppvarming ?)
Sone 2: 19:48
Sone 3: 16:04
Sone 4: 22:21
Sone 5: 0:07
Aerob treningseffekt: 4.4 ? [sg_popup id=»5″ event=»hover»]  ℹ️[/sg_popup]
Anaerob treningseffekt: 1.0 [sg_popup id=»6″ event=»hover»]  ℹ️[/sg_popup]
Strøken terskeløkt på ski / Staking / Langrenn / Trening / Løping
Puls på dagens økt
Strøken terskeløkt på ski / Staking / Langrenn / Trening / Løping
Den spennende ruta jeg gikk i dag. Det ble vel 18 runder her ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *