Rolig formiddagsøkt før avreise

Løpetur før påskeferie / Løping / Løpetrening

Nå er det like før påskeeggene åpnes og kyllingene klekker! Det er tirsdag, og i dag reiste vi fra hovedstaden. Egentlig litt trist, for påsken i Oslo er ganske digg. Det er jo ingen der. Alle drar. Gatene er fulle av tomme parkeringsplasser. Trafikken er minimal. Trikkene tar det kuli. De fleste butikker er stengt. Alt er fryd og gammen. Og i år, så bader byen i sol i tillegg. Jeg tør nesten ikke tenke på alle de fine skiturene vi kunne ha lagt ut på i Nordmarka.
Men det er fint i Nord-Norge også
Det er jo det som er trøsten. Og gudskjelov er jeg en type som ofte synes kraftig snøfall er like fint vær som blå himmel og sol. Her i Troms fylke er det nettopp slik nå. Snøen laver ned utenfor, og det ligger en halvmeter nysnø i terrenget. I morgen skal jeg ut bak huset her, og tråkke meg opp en intervall-løype som jeg kan gå på ski. Kanskje vi lager en liten hoppbakke også. Kan det bli bedre enn det da?
Rolig løpetur / Trening / Løping / Gardermoen
Bye bye vår og Oslo
Rolig tur i nesten tørre gater
Men før vi dro i dag, rakk vi en siste treningsøkt i Oslo. Vi valgte oss Ullevål Hageby-runden igjen, men kortet ned løypa et par kilometer, fra det vi pleier å løpe. Tiden til rådighet var knapp. Dette er nok ingen økt som bedret kondisjonen min spesielt mye, men jeg fører den i banken som «vedlikeholdsøkt». Etterhvert som foten blir bedre, og terrenget mer vennlig for løping – så blir det nok mye mer variasjon i treninga, også på de rolige øktene. Gleder meg som et barn til å løpe fartslek på stiene i Nordmarka.
I dag løp vi helt rolig, i sone 1 og sone 2. Fin restitusjon fra gårsdagens økt, som egentlig ikke sitter noe særlig i kroppen. Bortsett fra i høyrearmen. Den fikk jo kjørt seg, fordi remmene røyk på toppen av staven. Har hatt leamus i armen i hele dag.
Rolig løpetur / Trening / Løping
Oslos gater byr på stort sett helt tørre forhold nå for tiden.

Men enn så lenge altså – det snør det snør, tiddelibom!
Tall og sånt
Distanse: 8 km
Tid: 45:35
Starttid: 11:30
Snitttemperatur: 5 grader
Stigning: 81 meter
Terreng: Tørr asfalt, grusete asfalt og noe is
Hjerte/Puls
Gjennomsnittspuls: 148 (73 %)
Makspuls: 164 (80 %)
Sone 1: 15:59
Sone 2: 29:24
Sone 3: –
Sone 4: –
Sone 5: –
Rolig løpetur / Trening / Løping / Puls
Rolig løpetur / Trening / Løping / Oslo
Dagens løpetur. Startet på Adamstuen. Sikk sakk opp til Ullevål og ned igjen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *