Staketur i nydelig vintervær

For et helt utrolig vær det har vært her i Oslo i dag! Hadde et oppdrag midt på dagen i dag, men det var ingenting som var mer opplagt enn at jeg skulle rett ut i marka etter at det var ferdig. Gikk jo en relativt lang staketur i går kveld, og kjente det littegrann i skuldrene – men jeg kunne ikke la være å gå på ski i dette nydelige vinterværet.
Min nye favoritt – Dausjøen
Jeg har hatt en del faste løyper jeg pleier å gå, og det har stort sett blitt fra Korsvoll og bort til Hammeren. Mest på grunn av at man kommer seg dit raskt i bil. Nå derimot, har jeg fått en ny favoritt. Dausjøen. Digger løypene som går i det området. De er helt perfekte for en som har lyst til å bli bedre til å stake, da oppoverbakkene ikke er så voldsomme. I tillegg er det ganske lite folk der, spesielt etter at sola har tatt kvelden. Også er naturen veldig fin.
I dag gikk jeg litt oppover mot Mobekken fra Dausjøen, før jeg dro nedover igjen, og tok et par runder i samme løype som i går. Totalt ble det snaue 12 kilometer med staking i dag.
Staketur på ski rundt Dausjøen i Maridalen / Langrenn / Trening  / SkiTrab
Dausjøen – her skal jeg nok tilbringe en del tid både resten av denne vinteren, og kommende vintre
Fortsatt veldig happy med skia
SkiTrabskiene jeg har fått fra Gullsport, fortsetter å imponere! De er helt konge å stake på, men jeg tror jeg må sette av tid (eller stikke innom Gullsport) for å få mettet sålen med litt skikkelig voks. Den begynner å se litt tørr ut. Også er det på tide å rense sålen igjen også. Kjørte over en kvist full av kvae i går kveld, og den seige massen satt litt igjen under den ene skien i dag.
Staketur på ski rundt Dausjøen i Maridalen / Langrenn / Trening  / SkiTrab
(Reklame) Er blitt glad i disse to turkameratene mine fra Gullsport
Intervalløkt i morra tidlig?
Tja. Tror jeg setter det opp på planen. Kanskje en slags 45/15-intervall. Korte, men mange drag. Er jo Birken på TV, så det passer jo å ta mølleøkta samtidig. Har også en aldri så liten jobb i morgen kveld, og dukker opp på TVen sånn litt utpå kveldinga. Men det kommer det kanskje et eget innlegg om. Vi får se.
Om dagens økt
Hadde ingen konkrete planer i forhold til hvordan dagens økt skulle bli. Sånn intensitetsmessig. Har jo hatt et par relativt rolige økter etter hverandre, så jeg ville ha noe mer trøkk enn bare lunking avgårde i sporet. Havnet på en slags moderat intensitet, med noe trøkk i stavtaket innimellom. Det ble litt impulsivt i dag, og sånn skal det få lov til å være.
Tall og sånt
Distanse: 11.70 km
Tid: 48:36
Starttid: 16:27
Stigning: 139 meter
HF-tall
Gjennomsnittspuls: 158 (77 %)
Makspuls: 184 (90 %)
Sone 1: 08:06
Sone 2: 25:37
Sone 3: 11:00
Sone 4: 02:50
Sone 5: –
Aerob treningseffekt: 3.4 [sg_popup id=»5″ event=»hover»]  ℹ️[/sg_popup]
Anaerob treningseffekt: 1.7 [sg_popup id=»6″ event=»hover»]  ℹ️[/sg_popup]
Staketur på ski rundt Dausjøen i Maridalen / Langrenn / Trening  / Puls
Bakkene tilbake til bilen gjør at pulsen ble litt høy på slutten
Litt kjapt inn med karbohydrater etter økta
Måtte inn med litt karbo rett etter hjemkomst. Da er restemat fra i går topp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *