Søndagstur ble halvmaraton

Lite visste jeg om at jeg skulle ende opp med å løpe en halvmaraton denne søndagen i april ? Dagen startet med at jeg flyttet meg fra senga til sofaen, og lå to timer og så på London Maraton på TV. For et løp! For noen atleter! Det som var ekstra hyggelig, var at samboeren joina meg på sofaen, og så de siste 15 kilometrene sammen med meg.
Søndagsturen ble halvmaraton / Løping / Trening
Burde drikke vann etter en sånn tur, men det ble Cola Zero og en proteinbar.
Søndagstur som ballet på seg
Ja, det kan man trygt si. Nå skal jeg innrømme at maratonsendinga fra London hadde inspirert meg litt i dag, så jeg fortale samboeren (heretter kalt Rosie), at jeg gjerne ville løpe en litt lengre tur enn «de vanlige» 10 km i dag. Foten er så absolutt på bedringens vei, så det er gøy å kunne løpe både litt raskere og lengre.
Men… da vi gikk i gang med løpinga i dag, så ble vi på en måte enige om at vi skulle gi oss allerede etter cirka 12 km. Men så, da vi kom til Ullevål sykehus oppi gata her, og egentlig bare skulle skjære rett ned til hjemmet vårt – spurte Rosie om vi ikke kunne legge på en ekstra sløyfe. Joa… jeg ekke slemmere enn at det gikk greit. Da skulle sluttdistansen bli i overkant av 15.5 km. Men da vi nærmet oss det, så ytret hun et ønske om å legge på enda en liten sløyfe, for at hun skulle få nye rekord (den gamle var 17 km).
Vel, vi la på en sløyfe til, og begynte å nærme oss 19 km. Da hadde Rosie egentlig tenkt til å begynne å runde av, helt til jeg sa: «Du vet at du bare trenger to kilometer til, for å løpe en halvmaraton?». Det hadde hun ikke tenkt på, og svarte kontant: «Da må vi fortsette».
Og det gjorde vi. Vi fortsatte. Og da vi passerte 20 km, så kunne jeg informere henne om at – dersom vi tråkker littegrann på gassen, så klarer vi 21.1 km under 2 timer. Det var ingen tvil om hva hun ville, så vi gira opp. Løp den siste kilometeren på 4:28, og søndagsturen hadde blitt en halvmaraton.
Det er vel første gang jeg løper såpass langt på mange mange år, og det er første gang Rosie løper den distansen noensinne! Også debutere på under to timer da!? Jeg er veldig stolt av henne, og 22. april går inn i vår lille families historiebok! ?
Søndagsturen ble halvmaraton / Løping / Trening
Så glad blir man når man løper halvmaraton for første gang!
Søndagsturen ble halvmaraton / Løping / Trening
Og så rød blir sokken når noen har negler som skjærer inn i sidetåa. «Noen» var ikke meg.
Tall og sånt
Distanse: 21.1 km
Tid: 1:59:17
Starttid: 17:43
Snitt-temperatur: 10 grader
Stigning: 186 meter
Terreng: Asfalt (70 %) og grus (30 %)
Hjerte/Puls
Gjennomsnittspuls: 149 (73 %)
Makspuls: 177 (87 %)
Sone 1: 42:16
Sone 2: 1:11:47
Sone 3: 5:02
Sone 4: –
Sone 5: –
Søndagsturen ble halvmaraton / Løping / Trening
Stort sett sone 1 og 2 i dag. Ikke verdens beste puls akkurat, men men. Dro på litt den siste kilometeren.
Søndagsturen ble halvmaraton / Løping / Trening
Det gikk litt på kryss og tvers mot slutten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *