Langintervall, halv pyramide 3-2-1 km

I går ble det en fridag, ettersom søndagens økt endte opp med å bli en halvmaraton. I dag var det på´n igjen, og jeg ville kjøre litt halvhardt i dag. Langintervaller i sone 3 koster egentlig ikke så mye krefter. Jeg veit ikke helt hvorfor, men det går veldig lett. Skal ikke klage på det, men jeg spør meg hele tiden om nytteverdien er høy nok. Men joda… jeg har hatt trua på sone 3-intervaller hele livet, så jeg skal fortsette med det.
Valget falt nok en gang på Frognerparken. Har aldri løpt så mye der inne før nå, men det er jo egentlig ganske strøkent å løpe der. Også er det passe distanse for oppvarming og nedjogg, fram og tilbake til parken.
Sånn var økta
Dagens intervalldrag tenkte jeg å kjøre høyt i sone 3, rundt terskel. Gikk en del opp i sone 4 også, men lar meg ikke freake ut av det. Fikk en kar pesende opp i ryggen mot slutten av drag 2, så da ble jeg trigga litt opp i sone 4.
Valgte meg en langintervall i halv pyramide i dag, med tre relativt lange drag. Først en 3-kilometer, med 3 minutter påfølgende joggende pause. Deretter et 2-kilometersdrag med 2 minutters joggende pause. Og til slutt et 1-kilometerdrag.
Før intervalløkta startet, løp jeg 6 kilometer oppvarming (med noen stigningsløp mot slutten), og etter intervallen jogget jeg 2.5 kilometer hjem.
Drag 1 – 3 km: 4:19, 4:32, 4:29 (totalt 13:20)
Drag 2 – 2 km: 4:14, 4:27 (totalt 8:41)
Drag 3 – 1 km: 4:28
Tall og sånt
Distanse: 15.5 km
Tid: 1:19:58
Starttid: 17:44
Snitt-temperatur: 10 grader
Stigning: 173 meter
Terreng: Asfalt, grusveier og noe gress
Hjerte/Puls
Gjennomsnittspuls: 161 (79 %)
Makspuls: 186 (91 %)
Sone 1: 9:22
Sone 2: 41:32
Sone 3: 19:01
Sone 4: 9:51
Sone 5: –
Langintervall i Frognerparken / Pyramideintervall / Terskeltrening / Løping / Trening
Langintervall i Frognerparken / Pyramideintervall / Terskeltrening / Løping / Trening

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *