Jeg befinner meg fortsatt på den brunsvidde kanariske øya utenfor Afrikas kyst, og i dag har faktisk sola vært ganske så frempå. Den lurte seg fram fra skyene midt i Kettlebell-økta klokka halv tolv, og jammen ble den ikke værende helt til klokka tre. Jeg klarte faktisk å unngå solbrenthet, til tross for at jeg tilbragte samtlige tre timer midt i solsteika, med kritthvit hud som utgangspunkt. Smurte selvfølgelig kraftig med både SF30 og SF50, så jeg gjorde en god innsats.

Løpetur på Gran Canaria / Garmin Forerunner 935 / Trening / Løping
Happy løper


Sangria som fuel
Klokka fem klinte vi til med en sangria på Happy hour, sånn for å ha noe å løpe på. Tenkte at jeg trengte det etter den litt kjedelige turen i går. Men… det gikk ganske bra i dag. Vi holdt oss nede ved sjøen, og unngikk både steinete grusveier og motbakker. Asfalt er jo ikke akkurat balsam for skadede føtter, men i dag fungerte det fint. Jeg tror asfalt trumfer steiner og motbakke akkurat nå for tiden. Forsøkte å lande litt mer på hælen enn normalt, og det skånet den ømme fotbuen.

Løpetur på Gran Canaria / Garmin Forerunner 935 / Trening / Løping
Ganske levelige løpeforhold


Gjennomføring av økta
Det ble 8 kilometer i dag. Hadde ikke planlagt mer, ettersom gårsdagen var ugrei og Kettlebell-treninga har surnet ALL muskulatur i beina. Sleit med stive lår i samfulle åtte kilometer, så den distansen holdt i massevis i dag. Tok det ganske piano sånn fartsmessig også. Var vel stort sett lavt i sone 2, og holdt vel 10,6 km/t i gjennomsnittshastighet.

Jeg har for lengst funnet ut at de to intervalløktene jeg hadde tenkt å gjennomføre her nede, går fløyten. Det er mye bedre å løpe rolige turer, for å bygge litt base. Jeg føler definitivt at jeg fortsatt er i opptreningsfase, så jeg har ingen betenkeligheter med å ta det helt med ro i en uke. Så får jeg heller gå på litt i skisporet når jeg kommer hjem.

Løpetur på Gran Canaria / Garmin Forerunner 935 / Trening / Løping

Tall og sånt
Distanse: 8 km
Tid: 45:12
Starttid: 18:30
Snitttemperatur: 22 grader
Stigning: 19 meter
Terreng: Stort sett asfalt og betong (!)

Hjerte/Puls
Gjennomsnittspuls: 148 (73 %)
Makspuls: 162 (79 %)
Sone 1: 9:14
Sone 2: 35:26
Sone 3: –
Sone 4: –
Sone 5: –

Løpetur på Gran Canaria / Garmin Forerunner 935 / Trening / Løping / Puls

Løpetur på Gran Canaria / Garmin Forerunner 935 / Trening / Løping / Kart

Jeg har i flere år skrevet blogg om treningen min. Det har gått litt i rykk og napp, og jeg har ofte følt at jeg skriver uinteressant innhold. Nå har jeg gjort om bloggen til en mer generell side om trening, og spesielt løping. Håper du setter pris på denne nettsiden. Jeg fortsetter forøvrig å blogge her på denne siden.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her