Solnedgangsøkt på Gran Canaria

Løping i solnedgangen på Gran Canaria / Løping / Løpetrening

Jeg befinner meg fortsatt på den brunsvidde kanariske øya utenfor Afrikas kyst, og i dag har faktisk sola vært ganske så frempå. Den lurte seg fram fra skyene midt i Kettlebell-økta klokka halv tolv, og jammen ble den ikke værende helt til klokka tre. Jeg klarte faktisk å unngå solbrenthet, til tross for at jeg tilbragte samtlige tre timer midt i solsteika, med kritthvit hud som utgangspunkt. Smurte selvfølgelig kraftig med både SF30 og SF50, så jeg gjorde en god innsats.
Løpetur på Gran Canaria / Garmin Forerunner 935 / Trening / Løping
Happy løper

Sangria som fuel
Klokka fem klinte vi til med en sangria på Happy hour, sånn for å ha noe å løpe på. Tenkte at jeg trengte det etter den litt kjedelige turen i går. Men… det gikk ganske bra i dag. Vi holdt oss nede ved sjøen, og unngikk både steinete grusveier og motbakker. Asfalt er jo ikke akkurat balsam for skadede føtter, men i dag fungerte det fint. Jeg tror asfalt trumfer steiner og motbakke akkurat nå for tiden. Forsøkte å lande litt mer på hælen enn normalt, og det skånet den ømme fotbuen.
Løpetur på Gran Canaria / Garmin Forerunner 935 / Trening / Løping
Ganske levelige løpeforhold

Gjennomføring av økta
Det ble 8 kilometer i dag. Hadde ikke planlagt mer, ettersom gårsdagen var ugrei og Kettlebell-treninga har surnet ALL muskulatur i beina. Sleit med stive lår i samfulle åtte kilometer, så den distansen holdt i massevis i dag. Tok det ganske piano sånn fartsmessig også. Var vel stort sett lavt i sone 2, og holdt vel 10,6 km/t i gjennomsnittshastighet.
Jeg har for lengst funnet ut at de to intervalløktene jeg hadde tenkt å gjennomføre her nede, går fløyten. Det er mye bedre å løpe rolige turer, for å bygge litt base. Jeg føler definitivt at jeg fortsatt er i opptreningsfase, så jeg har ingen betenkeligheter med å ta det helt med ro i en uke. Så får jeg heller gå på litt i skisporet når jeg kommer hjem.
Løpetur på Gran Canaria / Garmin Forerunner 935 / Trening / Løping

Tall og sånt

Distanse: 8 km
Tid: 45:12
Starttid: 18:30
Snitttemperatur: 22 grader
Stigning: 19 meter
Terreng: Stort sett asfalt og betong (!)
Hjerte/Puls
Gjennomsnittspuls: 148 (73 %)
Makspuls: 162 (79 %)
Sone 1: 9:14
Sone 2: 35:26
Sone 3: –
Sone 4: –
Sone 5: –
Løpetur på Gran Canaria / Garmin Forerunner 935 / Trening / Løping / Puls
Løpetur på Gran Canaria / Garmin Forerunner 935 / Trening / Løping / Kart

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *