Siste døgn med sommer og sol

Nå sitter jeg her i leiligheten på Gran Canaria, og kan konstantere at det definitivt går mot slutten av oppholdet. Allikevel – to løpeturer kan vi fortsatt få klemt inn her nede. En nå i kveld, og en tidlig i morgen. Kanskje vi til og med får absorbert noen få solstråler til også. Onsdag våkner vi opp i Oslo, og forhåpentligvis får jeg til en god treningsøkt på kvelden. Som jeg har ført opp i treningsdagboken, så blir det enten en pulstest på mølla, eller (og dette er kanskje det mest fristende akkurat nå), en fartslek på ski i Maridalen.
Løpetur på Gran Canaria / Garmin Forerunner 935 / Trening / Løping
Ganske innbydende for en løpetur innover her. Trist men sant er det at jeg fortsatt har tilgode å løpe akkurat denne løypa
Deilig med sommer og rolig grunntrening
Det er utrolig godt å være her i sommerlige forhold. Ferien startet med dårlig vær for en uke siden, men siden torsdag har vi hatt det topp. Tenker ikke altfor mye på at vi egentlig skulle ha vært her helt til neste mandag, men velger heller å fokusere på at vi får brukt mer av den herlige snøen hjemme.
Treningen her nede, og hele vinteren forøvrig, består stort sett av basis kondisjonstrening. Har vært rimelig inaktiv i over halvannet år på grunn av en plantar fascitt-skade, og tar det meget med ro i opptreningen. Jeg skal snart skrive et innlegg om hvordan jeg planlegger årets trening i store trekk, for det nærmer seg vel en tid med noe mer fokus på hardøkter. Håper jeg.
Løpetur på Gran Canaria / Garmin Forerunner 935 / Trening / Løping
Samboer i godt driv på vei opp til det berømte korset her
Viktig med grunntrening
Yes! Jeg synes det er viktig å være tålmodig nå, så jeg ikke løper på meg en ny skade. Men hælen er blitt veldig mye bedre nå i løpet av et par måneder, så det lover godt. Samtidig er det i denne fasen det er lett å gi på for mye – og dermed gå på en ny smell.
Jeg tenker jo også at all denne treningen på lav intensitet er godt grunnlag for det som kommer av hardere trening seinere, men lik belastning på kroppen over lang tid, medfører jo stort sett lik respons og etterhvert lite progresjon og utvikling. Gleder meg til å gjennomføre en pulstest på mølla i løpet av noen dager, for å finne ut om det har skjedd noe med prestasjonen på lav intensitet siden begynnelsen av januar.
Løpetur på Gran Canaria / Garmin Forerunner 935 / Trening / Løping
Blir ikke særlig mye bedre!
Takk til deg som er her og leser. Setter stor pris på at du er her, og hvis du har noe du gjerne vil si – så ta i bruk kommentarfeltet nedenfor. Håper du kommer tilbake. Og hvis du ikke allerede gjør det – så følg meg gjerne på Facebooksiden min.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *