8 km stigningsløp – med besvær

Litt usikker på hva jeg egentlig skulle kalle denne siste treningsøkta. Det skulle være en relativt rolig tur, men endte opp som et slags stigninsløp med stadig økt intensitet. Løp to ganger fram og tilbake mellom to punkt oppi fjellet her ved Anfi del Mar, og pulsen var litt «oppi der» i åpningsbakken på 1 og 5 km. Ble nok litt for tøft i dag. I hvertfall for føttene.
Forbanna plantar fascitt
Ja den skaden kunne jeg skrevet minst ti bøker om tror jeg. Og det ville ikke blitt lystig lesing. August 2016 brøt fa**skapen ut, og fortsatt preger det hele det daglige løpsopplegget mitt. Senest i går skrev jeg i et innlegg, at jeg måtte være forsiktig nå i denne fasen, ettersom det er lett å bli for ivrig. Og i dag, et døgn seinere, smalt det litt.
Ble selvfølgelig litt hissig på grøten oppe på grusveien der i fjellskrenten, og løp litt raskere enn jeg skulle. Vi snakker ikke om høyere tempo enn rundt 5:00 på kilometeren, men det er altså nok. Kjenner skaden som nålestikk i hælen, og har også fått litt merkbar smerte under begge tåballer. Fatter ikke at det er mulig.
Justering av ukeplanen
Men… jeg får prøve å tenke positivt. Og det kan hende at et par dager uten løping, vil fikse dette litt igjen. Må derfor justere litt på planen for uka, og kjøre skiøkter både onsdag og torsdag kveld. Så blir det fridag på fredag, skitur på lørdag, og rolig langtur på mølla søndag kveld.
Tilbake i Norge
Nå er klokka to på natta, natt til onsdag – og den fine døgnrytmen vi jobbet oss inn i på Gran Canaria, røyk på direkten. Var litt vrient å gjøre noe med, ettersom vi landet rett før midnatt. Men vi er i hvertfall tilbake i kulda. I morgen, onsdag, blir det litt jobbing på dagen – og som sagt en deilig staketur i marka på kvelden. Digg!
Tall og sånt fra siste løpeøkt på Gran Can
Distanse: 8 km
Tid: 44:32
Starttid: 09:39
Snitttemperatur: 25,3 grader
Stigning: 147 meter
Terreng: Steinete grusvei
Hjerte/Puls
Gjennomsnittspuls: 155 (76 %)
Makspuls: 175 (86 %)
Sone 1: 10:15
Sone 2: 26_16
Sone 3: 7:50
Sone 4: –
Sone 5: –
Løpetur på Gran Canaria / Garmin Forerunner 935 / Trening / Løping / Puls
Puls (rød), tempo (blå), høyde (grå).
Løpetur på Gran Canaria / Garmin Forerunner 935 / Trening / Løping / Kart
Siste tur for denne gang. To ganger fram og tilbake i denne løypa rundt fjellet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *