Vi nærmer oss slutten på Gran Canaria-oppholdet for denne gang. Trist men sant. Spesielt fordi vi egentlig skulle ha vært her i enda en uke. Men, et plutselig jobboppdrag satte en effektiv stopper for mer soling og utendørs-løping i sommervarme. Men nok om det. Man får jo glede seg mens man kan, ikke sant?

Fortsatt stive lår
Kettlebell-økta fra fredag formiddag sitter fortsatt som to betongplater i lårene. Dog er det noe bedre enn i går. Da ble det hviledag fra løping. Tok heller en drøyt 40-minutters gåtur opp på en fjelltopp ved siden av her. Det holdt i massevis. I dag er det som sagt bedre, og det tok ikke mer enn halvannen kilometer før jeg glemte stivheten. Tipper den er tilbake igjen i morra. Går jo greit å løpe selv om beina er litt tunge, men pusten blir jo litt tyngre så klart.

Løpetur på Gran Canaria / Garmin Forerunner 935 / Trening / Løping
Blir ikke de beste bildene når man fotograferer under løping, men men…


Fokus på teknikk i dag
Løp sammen med min faste løpepartner (samboeren) i dag også. Hadde tenkt til å invitere på litt fartslek oppi fjellet her, men de stive beina fortjente bedre. Vi tok derfor en relativt rolig sone 2-tur i stedet. Litt stigning er det jo underveis (163 meter), så vi måtte jo jobbe litt.

Brukte denne økta på å tenke på teknikken. Det innebærer stegfrekvens, landing med foten, vertikal bevegelse og pust. Synes alltid det er vanskelig å komme opp i 180 i frekvens på rolig løpeturer, men jeg var ikke så ille langt unna i dag. 176 var greit nok. Høyere frekvens fører med seg litt mindre vertikal bevegelse, noe som også avhenger noe av hvordan jeg setter ned foten. I dag forsøkte jeg å lande litt mer bak på foten enn jeg har gjort den siste tiden, og det føles faktisk bedre. Jobbet litt med frekvens på pusten også, men også dette er litt tungt når farten ikke er høyere enn 10-11 km/t. Uansett – fin teknikkøkt synes jeg. Løp jo store deler av økta på steinete grusvei, og det gjør det også litt vrient å fokusere på teknikk.

Tall og sånt
Distanse: 11 km
Tid: 1:04:04
Starttid: 18:18
Snitttemperatur: 22 grader
Stigning: 163 meter
Terreng: Asfalt og steinete grusvei

Hjerte/Puls
Gjennomsnittspuls: 149 (73 %)
Makspuls: 171 (84 %)
Sone 1: 24:59
Sone 2: 36:46
Sone 3: 1:48
Sone 4: –
Sone 5: –
Løpetur på Gran Canaria / Garmin Forerunner 935 / Trening / Løping / Puls

Løpetur på Gran Canaria / Garmin Forerunner 935 / Trening / Løping / Kart

Jeg har i flere år skrevet blogg om treningen min. Det har gått litt i rykk og napp, og jeg har ofte følt at jeg skriver uinteressant innhold. Nå har jeg gjort om bloggen til en mer generell side om trening, og spesielt løping. Håper du setter pris på denne nettsiden. Jeg fortsetter forøvrig å blogge her på denne siden.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her