Rolig skitur for restitusjon og rekreasjon

Så er det blitt søndag kveld, og en ny uke står med en fot over dørstokken. Gleder meg litt til den uka, fordi jeg ikke har noen ting å grue meg til. Vanligvis er det et eller annet oppdrag som skal gjøres, som man har litt nerver for – men uka som ligger her og venter nå, er egentlig blank som et ark.
Trodde kanskje at intervalløkta jeg gjennomførte tidligere i dag, skulle være ukas siste treningsøkt – men hodet mitt ville det annerledes. I dag har det vært en nydelig dag med sol og kuldegrader her i hovedstaden, og tanken på hva som ville skje med skisporene når sola gikk ned og det ble enda kaldere – gjorde at jeg bare måtte finne fram hodelykta og få glidet skiene for en rolig staketur.
Staketur på ski rundt dausjøen / Langrenn / Trening / Treningsøkt / Skitrab
Må enn så lenge ta gliding i leiligheten. Får se om jeg kan få til en løsning i boden snart ?
Naturopplevelse i fokus
Det eneste målet jeg hadde med denne treningsøkta i kveld, var at jeg skulle nyte naturen. Og det gjorde jeg til det fulle. Gikk ut på perfekt tidspunkt, akkurat idet det ble så mørkt at hodelykt var nødvendig. Da fikk jeg med meg en mørkeblå himmel, før den ble malt sort. Temperaturen varierte mellom -10 og -15 grader, og det knaket fantastisk for vært stavtak.
Gikk 11.5 kilometer, og så ikke et eneste menneske. Og akkurat da jeg stod og staket igjennom mitt favorittområde (gjennom skogen), så tenkte jeg at – det kule med hodelykt, er at om det plutselig står et dyr og glaner på meg et sted, så vil jeg se de lysende øynene. Og jeg hadde ikke før tenkt tanken, før det lyste tilbake til meg i to glinsende øyne. Helt stille stod de, så jeg var litt spent på hva det var for noe. Jeg gjettet rev. Det var rådyr. Fem meter unna sporet stod det, og det lot meg passere uten å få panikk. Lurte vel bare på hva pokker jeg lyste den rett i trynet for.
Nydelig tur på ski ble det, og jeg holdt meg rolig i sone 1 og 2. Ja takk til flere sånne kvelder! Ja takk til like mye snø neste vinter!
Staketur på ski rundt dausjøen / Langrenn / Trening / Treningsøkt / Garmin Forerunner 935
Er såvidt jeg ligger unna rødt området på treningsbelastning, noe som betyr fare for overtrening. Føles ikke sånn i det hele tatt, men greit å ta det rolig noen dager nå.
Tall og sånt
Distanse: 11.50 km
Tid: 51:14
Starttid: 19:18
Stigning: 121 meter
HF-tall
Gjennomsnittspuls: 145 (71 %)
Makspuls: 161 (79 %)
Sone 1: 21:28
Sone 2: 28:02
Sone 3: –
Sone 4: –
Sone 5: –
Aerob treningseffekt: 2.3 [sg_popup id=»5″ event=»hover»]  ℹ️[/sg_popup]
Anaerob treningseffekt: 0.1 [sg_popup id=»6″ event=»hover»]  ℹ️[/sg_popup]
Staketur på ski rundt dausjøen / Langrenn / Trening / Treningsøkt / Puls
Staketur på ski rundt dausjøen / Langrenn / Trening / Treningsøkt / Kart
Staketur på ski rundt dausjøen / Langrenn / Trening / Treningsøkt / Avslapning etter økt
Sanker ikke mange machopoeng med dette, men du verden så digg det er å skli ned i den varme badebalja vår etter en kald skitur ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *