Kortintervall 30 x 45/15

Det er søndag, og jeg avslutter en uke hvor jeg har gjennomført treningsøkt(er) hver dag. Veldig fornøyd med at jeg har klart det, for det betyr at foten min ikke lager så mye krøll lenger. Og i dag – på denne kortintervallen – så har jeg ikke merket ubehag overhode. En fantastisk følelse!
Kortintervall 30 x 45/15
Dagens økt startet rett før 15 kilometer jaktstart begynte i Falun, så inspirasjonen var på plass. Det er første gang jeg gjennomfører denne økta nå i dag, og jeg er veldig fornøyd. Fant perfekt innstilling på både incline og fart i første forsøk, og endte hvert eneste av de 30 dragene i sonen jeg hadde som mål å ende dem i.
Økta begynte med 15 minutter oppvarming, hvor de siste 5 minuttene er en gradvis tilnærming til intervallsonen (sone 3). Fra 10 minutter økte jeg altså incline gradvis opp til 2.0 % og farten langsomt opp til 13 km/t – noe som tok meg opp til sone 3 i puls.
Hoveddelen av økta var 45 sekunder løp, etterfulgt av 15 sekunder pause (stillestående). Dette gjentok jeg da 30 ganger, noe som tilsvarer 30 minutter. Traff perfekt med farten, som var nøyaktig 14.0 km/t hele veien. Hadde trodd at jeg ville forlate sone 3 i overkant allerede halvveis ut i økta, men det holdt altså helt ut. 2 % incline på mølla, har jeg for å holde farten litt nede, til fordel for den skadede foten.
Som avkjøling jogget jeg rolig på 8 km/t (0 % stigning) i cirka 7-8 minutter.
Må si at jeg anbefaler denne økta. Tida går fort, og man får jobbet lenge i sone 3, uten at man merker det så veldig godt. Man får også god mulighet til å tenke litt på teknikken. I hvertfall tenkte jeg automatisk på dette hver gang jeg begynte et nytt drag.
Kortintervall 45/15 / Statistikk
Tenkte jeg skulle legge inn all grafikk fra økta, for at man kan se hvor «riktig» alt blir når farten er litt høyere. Da er plutselig skrittlengde, frekvens, vertikal bevegelse og det meste annet i blått (positivt) område
Tall og sånt
Distanse: 9.25 km (11 møllekilometer)
Tid: 55:33
Starttid: 14:09
Stigning: 124 meter
Underlag: Tredemølle (NordicTrack T15)
Hjerte/Puls
Gjennomsnittspuls: 155 (76 %)
Makspuls: 176 (86 %)
Sone 1: 18:48
Sone 2: 15:54
Sone 3: 19:53
Sone 4: –
Sone 5: –
Kortintervall 45/15 / Hastighet og stigning
Oversikt over øktas stigning og hastighet
Statistikken blir litt snål når jeg veksler på å løpe alt fra 8 km/t til 14 km/t i løpet av økta, så jeg har kuttet ut noe i statistikken.
Været er strålende her på Østlandet, og selv om klokka mi sier at jeg ligger i øvre sjikt av anbefalt treningsbelastning akkurat nå, så tror jeg at jeg skal unne meg en helt rolig staketur på ski når sola går ned i kveld. Håper du også har hatt en fin uke! ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *