Rolig langtur i Østfold, 10 km

Vi er på besøk hos mine foreldre som akkurat har flyttet fra hovedstaden og ned til Manstad (Onsøy) i Østfold. Disse traktene er kjent for nydelige sommerdager og flått – men det er nytt territorium for meg. Det betyr at det er mye terreng som skal sjekkes ut i forhold til løping, og i forhold til rulleski-gåing. Jeg er i ferd med å gyve løs på min aller første sesong som rulleskientusiast, og jeg har stor tro på dette stedet.
Treff på første forsøk
Fra min tid som flyvert i Norwegian, har jeg god erfaring med å peile ut potensielle løperuter fra Google Maps (ettersom jeg ofte tok en løpetur da jeg hadde stopp på hoteller rundt omkring). Det er lenge siden jeg blinket meg ut en lovende løype her på Manstad, og i dag fikk vi endelig testet den. Og det var bulls eye på første forsøk. Kjempefin løype, som målte ganske nøyaktig 10 km. Liten rolig asfaltvei gjennom åker og eng, og skog og mark. Løp også forbi en blåmerket sti som sikkert har mye fint å by på til sommeren.
En kjempefin naturopplevelse var det på flere måter også. Først trodde jeg at jeg så en elg, men det viste seg å være et postkassestativ. Men så, noen minutter senere, fikk vi et wildlife-flash. Tre fine rådyr stod vettskremt på et jorde og stirra på oss. Jeg prøvde å ta et bilde, men får neppe noen Pulitzerpris for det. Et par kilometer senere traff vi en ny gjeng. Denne gangen fire stykk. Rådyr nå også. Ganske vanlig syn i Norge, men samtidig – ganske kult.
Klart for intervall i morra
Etter to rolige dager nå, med løping utendørs – er det klart for en hardere økt igjen. Begynner å få lyst til å løpe en skikkelig tempoøkt, men på grunn av min skadede fot, så får jeg nøye meg med en sone 3-intervall. Lørdag står det 1000-metersintervaller på planen, og sånn skal det bli.
Tall og sånt
Distanse: 10 km
Tid: 57:41
Starttid: 18:04
Snitt-temperatur: 1 grad
Stigning: 168 meter
Terreng: Asfalt, noe grus
Hjerte/Puls
Gjennomsnittspuls: 149 (73 %)
Makspuls: 172 (84 %)
Sone 1: 20:15
Sone 2: 35:42
Sone 3: 01:07
Sone 4: –
Sone 5: –
Rolig langtur 10 km i Østfold / Løping / Trening
Rolig langtur 10 km i Østfold / Løping / Trening

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *