Tilbake i Oslo etter to døgn på Onsøy i Fredrikstad. Gledet meg faktisk ganske vilt til å kjøre en langintervalløkt i dag. Jeg snøret på mine oransje Mizunosko. Festet Garminbeltet. Laget spill-liste på Youtube, og så løp jeg – i 45 sekunder.
Løping ikke aktuelt


45 sekunder var nok. Mer enn nok for å kjenne at løpetur i dag ville gi null utbytte. Sannsynligvis bare en haug av komplikasjoner. Leggene var dønn stive. Resten av kroppen blytung. Og jeg følte at hver fot måtte røskes av båndet, som om de var limt fast med superlim. Aner ikke hva som skjedde, men kroppen ville bare ikke i dag.*

Derfor skrudde jeg like gjerne av mølla, etter nøyaktig 45 sekunder. Men det er helt greit, og fullt forståelig. Etter 12 dager på rad med utholdenshetsøkter, så er det helt OK at kroppen vil ha en dag påskeferie. Så – da ble det styrketrening i stedet.

Styrke / Skadeforebyggende
Siden treningsoppstart i begynnelsen av februar, har jeg vært veldig slapp med slik trening. Ikke bra. Spesielt fordi jeg tydeligvis lett blir skadet. Men i dag var en fin anledning til å starte en ny trend, ettersom det ikke funka på mølla.

Kjørte 35-40 minutter med lette styrkeøvelser, for å bedre løpsøkonomien, og forebygge skader.
1. Utfall med fot på høyde

3 x 10 på hvert bein.

Styrketrening for bedre løpsdynamikk og skadeforebygging / Trening / Løping
2. Leggløft / tåhev
3 x 10 på hvert bein

Styrketrening for bedre løpsdynamikk og skadeforebygging / Trening / Løping
Styrketrening for bedre løpsdynamikk og skadeforebygging / Trening / Løping
3. Sidedips (lår)
2 x 10 på hvert bein

Styrketrening for bedre løpsdynamikk og skadeforebygging / Trening / Løping
4. Kjernemuskulatur – Situps på ball
2 x 15

Styrketrening for bedre løpsdynamikk og skadeforebygging / Trening / Løping
5. Kjernemuskulatur – Statisk mage på ball
2 x 10

Styrketrening for bedre løpsdynamikk og skadeforebygging / Trening / Løping
6. Kjernemuskulatur – Korsrygg
2 x 10

Styrketrening for bedre løpsdynamikk og skadeforebygging / Trening / Løping
Litt forsiktig styrkeøkt i dag. Den dype muskulaturen i ryggen er relativt svak, så jeg kan ikke kjøre for mange reps og serier på den. I tillegg var jo kroppen litt seig i dag. Kjørte også et par egne øvelser for plantar fascitten i venstre fot, og forebyggende på høyre fot.

Jeg har i flere år skrevet blogg om treningen min. Det har gått litt i rykk og napp, og jeg har ofte følt at jeg skriver uinteressant innhold. Nå har jeg gjort om bloggen til en mer generell side om trening, og spesielt løping. Håper du setter pris på denne nettsiden. Jeg fortsetter forøvrig å blogge her på denne siden.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her