Rest.økt på mølla – fin i formen

Restitusjon på mølla / Løpetrening / Løping

I dag blir det et innlegg, eller en øktbeskrivelse, av det litt kjedelige slaget. Ikke så mye bilder og stæsj. En restitusjonsøkt på tredemølle er liksom ikke noe å skrive bok om. Men, det ble en fin økt synes jeg. Det er ikke ofte jeg løper på tredemølle, og finner ut underveis – at jeg skal løpe et par kilometer lenger enn planlagt.
I går gikk jeg jo 25 kilometer på ski i noe som ble en relativt hard økt. I hvertfall sier Polar Flow at jeg bør restituere i 3 døgn og 23 timer (!) Det var da voldsomt, tenkte jeg da. Men sitte stille i sofaen, er kjedelig restitusjon. Da er det bedre med en rolig tur på mølla. Hadde forsåvidt lyst til å sprinte på som en galning, etter å ha blitt maksimalt inspirert av stafettjentene på TV. Men, jeg klarte å holde tilbake.
Gjennomføring av økta
Ikke noe hokus pokus i dag. Startet med en kilometer på 9 km/t, og holdt farten på 10 km/t resten av økta. Kroppen føltes veldig bra. Kunne ikke kjenne noe til gårsdagens anstrengelse – så jeg og Polar er ikke helt enige. Synes også pulsen lå veldig stabilt i dag. Fra fartsøkningen etter 1 kilometer, lå den nesten konstant rundt 140 (69 %). Hadde ventet at den skulle krype oppover utover i økta, men det gjorde den altså ikke (se grafikken nedenfor). Gøy. PS! De som synes pulsen var høy for restitusjon: Merk at jeg har høy makspuls (204).
Nok om dette. Her er litt tall og facts, for den som er spesielt interessert.
Tall og sånt
Distanse: 10.00 km
Tid: 1:00:41
Starttid: 12:30
Stigning: 0
Stegfrekvens: Målte ikke i dag
HF-tall (hele økta)
Gjennomsnittspuls: 138 (68 %)
Makspuls: 146 (71,5 %)
Sone 1: 59:47
Sone 2: –
Restitusjonsøkt på mølla / Løping / Trening / Pulsgrafikk
Usedvanlig stabil og fin puls fra 1.3 km til 10.0 km i dag
Restitusjonsøkt på mølla / Løping / Trening / Recovery status
Hvis Polar har rett, så har jeg vært litt på overtreningskurs helt siden forrige fredag. Vet ikke hvor mye man skal legge i det, men mulig at det blir et par fridager (mandag og tirsdag).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *