Naturlig intervall på ski for å se Norges Cup

I dag skulle jeg ut på ski. Det var helt sikkert. Ny bekledning fra Gullsport har ligget her og sett på meg med dådyrøyne i tre dager, og i dag – endelig – skulle de få se naturen. Det arrangeres Norges Cup for juniorer i Holmenkollen denne helgen, og det tenkte jeg var en fin anledning til å ta turen fra Låkeberget, via Ullevålseter og opp til Midtstubakken. Som tenkt, så gjort.
Sort og gult – det er kult
Dårlig rim. Jeg er ingen dikter. Endelig skulle jeg få testet de nye treningsklærne mine. Og, de viste seg å fungere veldig bra. Var ikke noe voldsomt til vind i dag, så de ble ikke satt på noen krevende prøve – men til treningsbruk på ski virker det veldig bra. Helt konge at den gule vesten kan rulles så liten at den får plass i Swixbeltet rundt livet.
Naturlig intervall / Langrenn / Låkeberget / Ullevålseter / Midtstuen / Nordmarka syd
Opp, opp og… opp!
De fleste som har vært litt i Nordmarka syd, vet at terrenget ikke akkurat er paddeflatt der inne. I dag parkerte jeg på Låkeberget, slik at jeg fikk i gang kroppen litt, med snaue to kilometer staking bort til bommen ved Hammeren. Der begynner stigningen. Jeg hadde bestemt meg for å ikke peise på så veldig oppover i dag, så jeg gikk i ganske behagelig tempo egentlig. Fikk etterhvert ei jente pustende hardt i nakken, og da giret jeg automatisk opp et lite hakk, men senket tempoet igjen og krabbet videre opp til Ullevålseter.
Jeg stoppet ikke der på oppoverturen, for… ja, det hadde jeg ikke fortjent enda. Jeg dundret på videre oppover i terrenget, og stoppet ikke før jeg var ved løypetraséen ved Midtstubakken. Der fikk jeg ikke lov til å passere, så da ble jeg stående der og glo litt på neste generasjons OL-vinnere.
Naturlig intervall / Langrenn / Låkeberget / Ullevålseter / Midtstuen / Nordmarka syd
Her stod jeg og så på de unge og lovende
Naturlig intervall / Langrenn / Låkeberget / Ullevålseter / Midtstuen / Nordmarka syd
Trærne får virkelig testet styrken i grenene denne vintern
Fortjent kanelsnurr på Ullevålseter
Nedover bakkene fra Frognerseteren, hadde jeg en liten krig med mitt eget hode. Skulle jeg stoppe for bolle- og bruskjøp – eller skulle jeg bare feie avgårde nedover? Jeg vet ikke helt om det var kroppen eller hodet som ville stoppe, og omvendt – med det endte uansett med pause, og en snurr med melis og kanel. Jeg må innrømme at noe manglet (!) Det er ikke det samme å sitte på Ullevålseter uten dama, så neste gang jeg går forbi uten følge, så skal jeg gjøre nettopp det – gå forbi.
Kanelsnurr / Ullevålseter  / Nordmarka syd
Stopp på Ullevålseter
Naturlig intervall / Langrenn / Låkeberget / Ullevålseter / Midtstuen / Nordmarka syd
Lang langtur
Det ble langt i dag. Og alldeles ikke rolig, slik som jeg hadde planlagt. Det ble nok en naturlig intervall-økt dette her, over 2 timer og 10 minutter. Polarklokka sier at denne økta vil henge igjen i kroppen i 3 dager og 23 timer. Det var da fryktelig lenge. Men… sone 1-økta på mølla utgår i kveld, og byttes ut med en lett styrkeøkt for legger, hofter og mage.
Tall og sånt
Distanse: 25.0 km
Tid: 2:10:48
Starttid: 10:55
Stigning: 445 meter (Strava sier 717 (!?))
HF-tall
Gjennomsnittspuls: 164 (80 %)
Makspuls: 183 (90 %)
Sone 1: 10:50
Sone 2: 57:10
Sone 3: 53:55
Sone 4: 07:13
Sone 5: –
Låkeberget - Ullevålseter - Midtstuen - Pulsgrafikk
Låkeberget - Ullevålseter - Midtstuen - Kart
Dagens løype

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *