En nye uke er i gang, og dette er faktisk den første uka med litt seriøs blogging på denne nye bloggen min. Artig. Har vel ikke spesielt mange lesere nå etter én dag i drift, men det er vel ganske naturlig. I dag befinner jeg meg, som jeg har gjort hele den siste uka, i Troms fylke – i nærheten av Finnsnes. Rosie, min kjære, er på sangøving til en konsert, og da passet det fint å stikke til fjells med ski på beina. Hadde i utgangspunktet tenkt til å ta en rolig tur, men… rolige turer på ski går ikke! Det blir naturlig intervall, om jeg vil eller ei. Hvorfor? Jeg skylder på utstyret. Og litt på dårlig skiteknikk.
Naturlig intervall
Ja, det må nok kalles det. Uansett hvor flat løypa er, så sliter jeg med å holde meg i sone 1 og 2 når jeg har ski under beina. Men i dag var ikke løypa flat heller da forsåvidt. Det gikk oppover fra 0 til 4 km, og den første 1000-meteren var såpass bratt at fiskebein var eneste løsning. Spesielt ettersom jeg gikk på gamle smørefrie ski, beregnet for folk som veier 20 kilo mer enn meg sjøl.
Det flata litt ut på toppen, i cirka en drøy kilometer, før jeg var på turens mål, Vakkerhumpen. En liten hump, som gir deg utsikt 360 grader utover Indre Troms. Mot Bardufoss i den ene retningen, og Finnsnes i den andre. Fra Vakkerhumpen er det stort sett staking og hockey som gjelder. Måtte sparke litt i fra i noen slakke motbakker, men det var småtterier. Alt i alt… fin tur. Tror det blir ny skitur i morra, men da blir det nok glidede skøyteski, og fortrinnsvis skøyting og staking. Kanskje til Vakkerhumpen igjen, men da inn fra motsatt kant. I så fall blir turen tre ganger så lang.
Nordlia til Vakkerhumpen / Langrenn / Skitur / Klassisk / Trening / Treningsøkt / Polar / Natur
 
Tall og sånt
Distanse:10.70 km
Stigning: 280 meter (fordelt på de 4 første km)
HF-tall
Gjennomsnittspuls: 159 (78 %)
Makspuls: 185 (91 %)
Sone 1: 13:30
Sone 2: 19:23
Sone 3: 18:57
Sone 4: 04:09
Sone 5: –
Puls, fart og stigning / Langrenn / Naturlig intervall / Klassisk ski

Puls, fart og stigning / Langrenn / Naturlig intervall / Klassisk ski
Nordlia til Vakkerhumpen / Langrenn / Skitur / Klassisk / Trening / Treningsøkt / Polar / Natur
 

Jeg har i flere år skrevet blogg om treningen min. Det har gått litt i rykk og napp, og jeg har ofte følt at jeg skriver uinteressant innhold. Nå har jeg gjort om bloggen til en mer generell side om trening, og spesielt løping. Håper du setter pris på denne nettsiden. Jeg fortsetter forøvrig å blogge her på denne siden.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her