Naturlig intervall igjen – på glatta

Nok en dag med skitur på planen. Nok en dag med dårlig føre! Samboeren skulle på sangøvelser i Sørreisa i dag også, så da benyttet jeg enda en anledning til å få luftet skiene. I går gikk jeg klassisk/staking fra Sørreisa og inn mot en liten høyde på fjellet som heter Vakkerhumpen. Det innlegget kan du lese her. I dag valgte jeg en annen vei. Inn i samme området som i går, men fra motsatt retning. Grunnen var at jeg synes det var mye is der jeg gikk i går. Jeg skulle bare ha visst…
Skøyteski kunne like gjerne vært skøyter.
Det ble ganske tidlig klart at jeg hadde driti meg ut i dag. For det første, så glemmer jeg (som tidligere nevnt i innlegg) alltid hvor tungt det er å gå skate. Jeg har for dårlig teknikk, og går ekstremt lite økonomisk. I tillegg sliter jeg jo med plantar fascitt (hælskade), og skøyting er noe av det verre jeg kan gjøre faktisk. Men, alt dette var egentlig bare småproblemer, sett i forhold til dagens føre.
Reinelv / Reinvatnet / Langrenn / Skitur / Fristil / Skate / Staking / Trening / Treningsøkt / Polar / Natur / Madshus
Gammelt utstyr i dag også. Både støvler og ski er fra 2003. Kjøpte disse skia fordi Thomas Alsgaard gikk med samme type under VM i 2003.
Reinelv / Reinvatnet / Langrenn / Skitur / Fristil / Skate / Staking / Trening / Treningsøkt / Polar / Natur / /Madshus / Salomon
Har aldri tenkt på at det står «SALUMUN» på siden av skoa. Ser ut som en billig kopi fra Hong Kong 🙂
Du verden… det var som en skøytebane. Fra start til slutt. Jeg burde egentlig ha snudd etter hundre meter, og tatt en løpetur på mølla i stedet, men jeg gjorde det ikke. Jeg ga meg i kast med den to kilometer lange motbakken som innleder turen, og pulsen gikk rett i taket med en gang. Dårlig med oppvarming, for å si det sånn.
Spor fantes ikke, så det var nærmest umulig å holde skiene stabilt fremover. For å illustrere: Det har ikke snødd på to uker. Hver dag kjører minst ti scootere gjennom løypa, for å frakte folk til og fra hytter. Så har det vært mildvær og litt snøsmelting de siste dagene, før det nå har blitt kuldegrader igjen. Kan du da forestille deg hvordan løypa så ut?
Uansett… det ble jo trening ut av det. Og det lignet jo da, nok en gang, på naturlig intervall. Skøyting/padling i motbakker, og staking på flater og slakke stigninger. Jeg hadde sett for meg en tur på rundt 1 time og 40 minutter i dag. Det ble 43 minutter. Jaja! Fikk forresten satt både kroppens sener og muskler, samt skiene, på prøve da jeg ploget ned de siste 2 kilometrene på blankisen.
Tall og sånt
Distanse:10.00 km
Tid: 43:26
Stil: Langrenn, skøyting og staking
Stigning: 210 meter (hele stigningen stort sett de 2 første km)
HF-tall
Gjennomsnittspuls: 166 (81 %)
Makspuls: 185 (91 %)
Sone 1: 07:58
Sone 2: 07:58
Sone 3: 15:35
Sone 4: 11:33
Sone 5: –
Puls, fart og stigning / Langrenn / Naturlig intervall / Skøyting / Skate
Puls, fart og stigning / Langrenn / Naturlig intervall / Skøyting / Skate / Kart
Reinelv / Reinvatnet / Langrenn / Skitur / Fristil / Skate / Staking / Trening / Treningsøkt / Polar / Natur / Trimtex
Kjøpte med meg denne fordi flaska var liten og praktisk. Tok den da jeg snudde på 5 km. Ikke bra. Var som å drikke vaniljesaus. Og midt i en intervalløkt, er det ikke vaniljesaus man har mest lyst på egentlig ?
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *