Søndag og nydelig vær nok en gang her i Indre Troms, og Reinelv! Jeg og Rosie hadde tenkt til å gå en deilig skitur opp til Reinvatnet (8 km) i dag, og nyte noen digge pølser og kakao i grillhytta der oppe. Men… gradestokken klinte til med 14 blå i dag, og vinden kom sur og grinete fra nordøst. Nytteløst å gå på ski opp dit da. Vi ville vært våte av svette etter to kilometer (fordi de to første kilometrene er oppover), og sannsynligvis daua av kulda et eller annet sted på veien.

I stedet for skitur, kledde vi på oss og gikk en helt ordinær gåtur bort til det vi bare omtaler som «krysset». Snaue 3 kilometer tur/retur, med andre ord – ingenting som havner i treningsdagboka.

Mølleintervall
I stedet for skitur, ble det da en intervalløkt på mølla her i Reinelv. Med Bjørndalen-kavalkade på NRK2, ble det så visst ingen nedtur. I tillegg kvitterte kroppen med å være så godt som smertefri i dag. Og det, mine damer og herrer, er sjelden kost her til gårds. (på grunn av hælskade, ref. andre innlegg og info her på bloggen).

Gjennomføring av økta
Som oppvarming, løp jeg 3 kilometer. Begynte på 9 km/t og flat mølle. Gikk etterhvert opp til 10 km/t, og fra 2 kilometer – økte jeg gradvis stigningen opp til intervallinnstilling, 5 %.

Dragene var 10 stykk á 400 meter, på 5 % stigning. Fart = 13.0 km/t. Pausene jogget jeg på 8 km/t, i 100 meter. Som nedjogg løp jeg 1 km på fart fra 10 km/t til 8 km/t.

Tall og sånt
Distanse: 9.00 km
Stigning: Usikker (5 % stigning i intervallperioden)
Stegfrekvens: 87 / 174

HF-tall
Gjennomsnittspuls: 155 (76 %)
Makspuls: 183 (89,7 %)
Sone 1: 11:09
Sone 2: 17:51
Sone 3: 13:49
Sone 4: 04:43
Sone 5: –

Pulsskjema / Intervall / Løping / 10 x 400 meter / Tredemølle / Terskeløkt

Jeg har i flere år skrevet blogg om treningen min. Det har gått litt i rykk og napp, og jeg har ofte følt at jeg skriver uinteressant innhold. Nå har jeg gjort om bloggen til en mer generell side om trening, og spesielt løping. Håper du setter pris på denne nettsiden. Jeg fortsetter forøvrig å blogge her på denne siden.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her