Progressiv langtur 10 km

Progressiv langtur på mølla / Løping / Løpetrening

Lang og lang…. 10 kilometer i hvert fall. I dag er det onsdag, og jeg har sendt samboeren til Ukraina på jobb. Min dag har ikke bydd på noe særlig å skrive hjem om så langt, men jeg fikk gjennomført en fin økt på tredemølla. Jeg hadde jo selvfølgelig litt lyst til å gå på ski, med både nye klær og nye ski – men det kommer, det kommer. Det var ganske trist vær her i Oslo i dag uansett. Fra knallblå himmel i går, har vi gått til grått, tåkete og vått i dag.
Progressiv langtur på mølla / Løping / Løpetrening
Happy og svett etter økt.

Progressiv langtur på tredemølle / Løping / Trening / Langtur / Nordic Track
Kjørte Bjørndalens siste seire på ipaden. Bra inspirasjon det.

Jeg hadde vel planlagt for en rolig tur i sone 2 på mølla i dag, men fikk plutselig lyst på litt mer fart og variasjon. Da ble det en progressiv langtur i stedet. Eller… langt og langt fru Blom. Jeg fikk kjeft av en fyr på Kondis-forumet for noen dager siden, fordi jeg kalte 8 og 10 kilometer for langtur. Men altså – alt er relativt eller? For meg, så begynner langturer ved de distansene der.
Gjennomføring av økta
Progressiv langtur, betyr at man øker farten jevnt utover i økta. Det finnes sikkert mange regler og meninger om hvordan man skal gjennomføre en slik økt – men jeg velger jo bare det som føles rett der og da.
I dag startet jeg med en kilometer på 9 km/t. Deretter løp jeg to kilometer på 10 km/t og deretter to kilometer på 11 km/t. Fra jeg passerte 5 km, økte jeg farten med 0.5 km/t for hver kilometer. Det betyr at jeg avsluttet med en kilometer på 13.5 km/t. Mølla var flat, altså ingen stigning. For å skåne mine skjøre føtter, burde jeg kanskje kjørt med litt incline, men jeg ville teste foten litt i dag. Veldig fornøyd med pulsen i dag forøvrig. Tok lang tid før jeg måtte opp i sone 3, og jeg trodde jeg også kom til å måtte snike meg inn i sone 4. Det slapp jeg.
Progressiv langtur på tredemølle / Grafikk hastighet
Grafisk fremstilling av hastighetsøkningen gjennom dagens økt.

Kjente litt til den gode gamle hælskaden i dag. Faktisk allerede før økta startet. Jeg tror skiturene de siste dagene har satt sine spor, men det ordner seg nok. Jeg kjenner ingenting nå etter økta, så det går bra. Og i morgen – da blir det hviledag!
Progressiv langtur på tredemølle / Løping / Trening / Langtur / Nordic Track
Det er her det skjer da

Tall og sånt
Distanse: 10.00 km
Tid: 53:36
Starttid: 19:54
Stigning: 0
Stegfrekvens: 90 / 180 (??)
HF-tall (hele økta)
Gjennomsnittspuls: 149 (73 %)
Makspuls: 177 (87 %)
Sone 1: 24:50
Sone 2: 16:27
Sone 3: 09:03
Sone 4: –
Sone 5: –
Progressiv langtur på tredemølle / Grafikk puls
Jevnt stigende puls. Ganske naturlig som følge av jevnt økt hastighet.

Progressiv langtur på tredemølle / Løping / Trening / Musli
En kjapp vaniljeyoghurt med litt chia og müsli rett etter økt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *