Motbakkeintervall og vårstemning

Våren er her! Skiene mine står i hjørnet av stua og feller noe tårer (i hvertfall felleskiene ?), for nå smelter sola all snøen her. Kjedelig å ikke kunne gå på ski i marka selvfølgelig, men desto hyggeligere å kunne snøre joggeskoene og løpe utendørs. Digg digg digg! Og snart blir alle feiebilene kjørt ut av garasjen, og da starter min første skikkelige rulleskisesong. Yi-ha!
Motbakkeintervall med dau kropp
Som nevnt til det kjedsommelige i det siste, så resignerte kroppen min fullstendig etter 10-kilometeren på søndag. Men, det gidder jeg ikke skrive mer om her, for du kan like gjerne lese de forrige innleggene. Uansett – så startet jeg dagens økt med en ganske sliten kropp. Synd for den at det stod motbakkeintervall på planen.
Tenkte å kjøre lignende økt som jeg gjorde den 21. mars. Altså… intervall opp bakken fra Uelands gate til lyskrysset i Collets gate. Den eneste forskjellen. Forrige gang var det mye mer vinter og sone 3. I dag var det vår, og tid for å pushe opp i sone 4 og 5. Puh!
Motbakkeintervall / Løping / Trening / Asics
Et av de beste skoparene jeg noen gang har hatt. Storfornøyd med mine Asics Gel Evate 3.

Det ble tungt
Ja, det ble det virkelig. Litt over halvveis ut i hvert drag, ble jeg ganske så stiv i hele kroppen. Spesielt armene blir veldig rare i sånne øyeblikk. Var på et tidspunkt oppe i 193 i puls (95 % av maks), men holdt relativt greit til toppen allikevel. Det som er rart å tenke på, er at det i dag var supertungt å løpe noen sekunder på puls rundt 190. Mens jeg for tre år siden på denne tiden, løp Sentrumsløpet med snittpuls på 189 i 10 kilometer ?
Et tydelig tegn på at det er tungt, er når jeg ikke klarer å telle. Det skjedde i dag. Var bombesikker på at jeg hadde kjørt fire drag opp bakken, og det var det som var målet. Først nå, når jeg sitter her og ser på dataene fra økta, så ser jeg at jeg løp fem drag. Haha! Er det mulig?
Motbakkeintervall / Løping / Trening
Ferdig med dagens økt! Solnedgang.
Utførelse
Oppvarming i drøye 16 minutter. Rolig jogg i sone 1 og 2 til og begynne med, og gradvis økning opp mot sone 3. Kjørte fire stigningsdrag mot slutten av oppvarminga.
Hovedøkta ble da 5 drag opp en passe slakk bakke, som måler rimelig nøyaktig 390 meter. Stigningen er snaue 20 meter fra bunn til topp. Startet hvert drag i god fart, for å få mest mulig tid i sone 4. Hadde bestemt meg for at alle drag kunne ende i sone 5, og det tror jeg de gjorde også. Pausene bestod av cirka 10 sekunder gange, før jeg jogget i OK fart ned igjen. Rakk akkurat ned på 2:30 hver gang, for å starte nytt drag. Cool down etter intervallen – i 1,5 kilometer.
Dagens intervalldrag
Drag 1: 1:30,2 (pause 2:30)
Drag 2: 1:33,3 (pause 2:30)
Drag 3: 1:32,6 (pause 2:30)
Drag 4: 1:34,6 (pause 2:30)
Drag 5: 1:32,6
Motbakkeintervall / Løping / Trening
Grafikk over puls og løypeprofil under dagens motbakkeintervalløkt
Forrige gang jeg kjørte intervaller i denne bakken, holdt jeg dragene i sone 3 hele veien. Da løp jeg hvert drag på 1:55 i snitt. Den økta kan du lese mer om her.
«Terskelfart registrert»
Forerunner-klokka mi har jo en funksjon som gjør at den kan beregne terskelfart. For å gjøre det, må man trene relativt intensivt utendørs, og det har ikke jeg gjort noenting av (på grunn av fotskaden). I dag derimot, fikk jeg endelig en beregning av terskel – men unnskyld meg Garmin, den er nok helt på jordet. Terskelpuls 187. Og terskelfart 4:26 på kilometeren. Her tror jeg klokka er blitt forvirret av motbakken. Aner ikke jeg… men terskelpulsen er nok en god del lavere dessverre, og farten skal nok være en god del høyere, forhåpentligvis. Men vi får se etterhvert.
Motbakkeintervall / Løping / Trening
Vår i Oslos gater.
Tall og sånt
Distanse: 8 km totalt
Tid: 43:58 totalt
Starttid: 18:11
Snitttemperatur: 7 grader
Stigning: 138 meter
Terreng: Asfalt og en del grus.
Skrittfrekvens: 169
Kalorier: 536
Skrittlengde: 1.07 meter
Bakkekontakt gj.snitt: 267 ms
Vertikalt forholdstall: 8.4 %
Vertikal oscillasjon: 8,7 cm
Aerob treningseffekt: 3.1
Anaerob treningseffekt: 2.7
Hjerte/Puls
Gjennomsnittspuls: 159 (78 %)
Makspuls: 193 (95 %)
Sone 1: 7:46
Sone 2: 25:00
Sone 3: 3:07
Sone 4: 4:36
Sone 5: 3:07
Motbakkeintervall / Løping / Trening
Alltid litt artig å se hvordan stegfrekvensen endrer seg når man drar på litt
Motbakkeintervall / Løping / Trening
Litt på kryss og tvers øst for St. Hanshaugen i dag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *