Jogging langs Akerselva og dårlig form

Jeg merker at det begynner å bli en tendens at jeg etter rolige økter skriver at det var tungt. Sånn er det i dag også. Har nettopp kommet hjem fra en rolig løpetur med samboeren langs Akerselva, og det var blytungt. I hvertfall de siste 4 km. Pussig at dette stort sett skjer på de rolige øktene. Men allikevel ikke merkelig kanskje – for dagen før rolige økter har jeg gjerne løpt hardere. Hm…

Ikke produktiv!

Det er den klare beskjeden fra klokka mi i dette øyeblikket, og det er den aller første gangen jeg har fått den statusen. Men klokka er nok inne på noe. For som nevnt ovenfor, det var blytungt i dag. Da det gjenstod to kilometer, sa jeg til samboeren min at jeg var helt dau. Og da vi stoppa etter ti kilometer, var det som om kroppen fløy.
Men altså… klokka mi forteller meg at jeg nå ikke er produktiv, og i klartekst betyr det dette:

Treningsbelastningen din er på et bra nivå, men formen din blir likevel dårligere. Det kan hende at kroppen din sliter med å restituere seg, så pass på at du tar hensyn til den generelle helsen din, inkludert stress, næring og hvile.

(Garmin)
Ja. Det kan stemme det. Jeg har i alle innlegg denne uka, fortalt at jeg etter søndagens økt, ikke har klart å restituere meg. Vet ikke hvorfor jeg er så tung i kroppen, men det bare er sånn. Jeg får kjenne etter hvordan ting føles i morra, og ta en rolig løpetur hvis den føles grei. Hvis ikke, så innvilger jeg en – kanskje to – treningsfrie dager. Virker som jeg er i ferd med å ta en Northug her.
Løpetur langs Akerselva / Løping / Trening
Folksomt langs elva
Ellers kan jeg berette om at det er flere enn meg som har funnet ut at våren er kommet. Gangstiene langs Akerselva var pakket med folk i dag, så det ble litt slalom-løping. Gleder meg til snøen fordufter i marka, slik at det går an å få seg løpeturer i ro og mak igjen.
Løpetur langs Akerselva / Løping / Trening
Kjapp utstrekning etter tung joggetur
Tall og sånt
Distanse: 10 km
Tid: 56:35
Starttid: 17:19
Snitt-temperatur: 8 grader
Stigning: 125 meter
Terreng: Asfalt, grus, sølepytter
Skrittfrekvens: 169
Kalorier: 657
Skrittlengde: 1.03 meter
Bakkekontakt gj.snitt: 267 ms
Vertikalt forholdstall: 8.3 %
Vertikal oscillasjon: 8.8 cm
Aerob treningseffekt: 2.9
Anaerob treningseffekt: 0.0
Hjerte/Puls
Gjennomsnittspuls: 153 (75 %)
Makspuls: 173 (85 %)
Sone 1: 6:21
Sone 2: 48:01 (❗️)
Sone 3: 1:45
Sone 4: –
Sone 5: –
Løpetur langs Akerselva / Løping / Trening
En del oppover den første halvdelen, og jeg tilbragte (for) mye tid i sone 2 i dag.
Løpetur langs Akerselva / Løping / Trening

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *