Merkelige tider og ødelagt business

Et par positive ting er verdt å nevne i starten av innlegget: Været er forbaska fint om dagen, og føttene fungerer tålig bra. Ellers er det vel mye mørkt i verden for tiden. Jeg skal spare deg for masse pjatt om Corona, da du sikkert er rimelig lei av det – men situasjonen er jo mildt sagt spesiell. Gudskjelov er jeg ikke en av de som er avhengig av å dra på treningssenter for å trene.
Stengte treningssentre og egen mølle
Som sagt, jeg slipper å bekymre meg for den biten. På én måte. Det kommer jeg tilbake til. Men jeg har altså tredemølle hjemme. Har man plass i hjemmet, så synes jeg en mølle er en fantastisk investering. Man får en helt OK tredemølle for under 10.000,- og man har glede av den i flere år. Sjøl har vi hatt tre stykker. Fire hvis vi regner med den vi har stående i Nord-Norge, hos foreldra til samboeren. Den kjøpte vi forøvrig for 6.000 kroner såvidt jeg husker, og den fungerer utmerket. Den er av merket Masterfit, og modellen heter T100 (tror jeg).
Rolig langtur med knetrøbbel / Løping / Trening / Tredemølle / Masterfit
Masterfit-mølla i Nord-Norge. Gjør jobben den ass! PS! Jeg løper ikke i Asics lenger. Dette bildet er fra 2018.
Den første vi hadde, var en NordicTrack (T15). Fikk 25% på et vennetilbud på XXL en gang. Knirka som et uvær, og båndet var produsert skjevt. Så levde vi med en «gåmølle» i et halvt år, før vi for litt siden fikk en Jet 300 i hus. Men ja… jeg må jo legge til en ting når det gjelder stengte treningssentre. På en måte gjør det meg ikke så mye – men på en annen måte ødelegger det alt jeg jobber med. Jeg driver, sammen med samboeren min, nettbasert trening. Fram til mars i år, var vi en av svært få aktører i Norge som drev med det. Og da vi i januar startet med LIVE streaming av øktene våre, så var vi de første og eneste i Norge.
Vel… alle som leser dette vet jo hva som har skjedd den siste tiden. Coronaen kom til landet, og ALLE skulle trene online! I løpet av én helg var de fleste av landets treningssentre på nett, og LIVE-streaming ble helt vanlig overalt – i løpet av få timer. Ikke bare det – men alle personlige trenere, begynte også å legge ut trening på nett. Og fellesnevneren for det meste av dette: De gjør det gratis! Da begynner det å bli håpløst for en som forsøkte å leve av å selge trening på nett.

Jet 300-mølla vår fra Reebok. Jeg sier det igjen og igjen, men nok en gang – jeg skal lage en aldri så liten uoffisiell review av denne. Har bare i brukt den nok enda.
Mye tid til å trene, men…
… treningen er allikevel ikke optimal for tiden synes jeg. For det første, så blir man jo skula på når man løper rundt i Oslo for tiden. Løping er plutselig en skikkelig uting for mange, og jeg fatter det egentlig ikke. Det er vel ansamling av mennesker som er problemet? Når man løper er man jo som regel en eller to (i hvert fall her i huset). Og jeg sneier ikke borti folk og spytter på gata rett foran dem heller. Nei, jeg har faktisk en bøff rundt halsen, som jeg drar over munnen hver gang jeg passerer noen. Litt sånn bare for å vise at: «Hei… jeg dekker til munnen så jeg ikke spruter noe virus på deg når jeg løper forbi».

Innspilling av online trening. Konkurrerer med alle personlige trener og treningssentre i hele landet. Gøy! 
Men jeg løper uansett jeg altså. Både i skogen og i gatene. Det skulle bare mangle. Men løpinga går i det samme hele tiden nå. Det blir stort sett rolige ti-kilometre, som ikke gjør at jeg utvikler meg i noe spesiell retning. Jeg må snart komme i gang med flere intervalløkter, bakkeløping – og ikke minst styrketrening, som jeg aldri klarer å prioritere. Føttene er langt fra bra når det gjelder plantar fascitt, men det går i riktig retning tror jeg. Noen dager kjenner jeg ingenting. Andre dager kan jeg kjenne ubehag en hel løpetur. Men, jeg kan i det minste løpe – og som sagt, det går riktig vei.
Hva med deg? Hvordan er det med løping i Coronatider? Skriv gjerne til meg i kommentarfeltet nedenfor. Og god helg! Ja… og god PÅSKE!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *