Yes – endelig en intervalløkt!

Det er lørdag kveld. Påskekyllingene er i ferd med å sprette opp i vinduskarmene i heimen, og coronaen herjer utenfor vinduene. I dag har jeg ikke gjort noe fornuftig. Jeg har rett og slett hatt en skikkelig fridag. Og… jeg har gjennomført noe som etter hvert tilhører sjeldenhetene: En intervalløkt!
Intervall i Watopia
Økta ble lagt til 400-metersbanen og strandpromenaden i Watopia. Hvis du ikke vet hva det er , så forteller jeg kjapt at det er et liksomland på en øy i Stillehavet – som digitalt er gjort om til et sykkel- og løpemekka i form av «spillet» Zwift. (Du kan lese litt mer om Zwift i dette innlegget). Planen var egentlig en rolig tur på grusveier i Maridalen, nord-øst for Maridalsvannet – men ettersom det er lørdag og folk ikke er på hyttene sine – så prøver vi å styre unna skogen i «rushtiden».

Digger Zwift! All info jeg trenger rett framfor meg, og digg «natur» rundt meg. Artig! Løper du på Zwift?
Derfor dro vi først en tur til XXL i Vinterbro, for å se på en Ellipsemaskin som dama har lyst på. Deretter dro vi hjem, og så bar det opp på mølla. Prøvde å rekke et 5-kilometersevent med 150 påmeldte, men bomma med noen sekunder. Derfor løp jeg på egen hånd, og da ble det plutselig en intervalløkt. Sjukt deilig! Det går jo stort sett alltid rolig for seg på trening, ettersom føttene mine er av porselen.

Fin intervalløkt

Det ble en bra økt i dag synes jeg. Ingen spennende oppbygging av intervallene, og rett og slett lite hokus pokus. Men det føltes allikevel bra! Kjørte rett og slett samme fart på alle drag. Først varmet jeg opp i 3 kilometer, med jogg i 10 til 12 km/t. Så kjørte jeg 8 x 500 meter, i 14 km/t. Lot mølla stå flatt. I pausene skrudde jeg ned til 11 km/t (så ganske aktive pauser med andre ord), og da løp jeg 250 meter før neste drag. Så avsluttet jeg med en slags cool down på 1,25 km.
Synes det gikk fint. Føttene murra litt underveis, men jeg har tatt en skikkelig god strekk på leggmuskulatur nå i etterkant. Hvis pulsbeltet var riktig (man vet aldri med Garminbelter), så lå jeg passe fint under terskel på stort sett alle drag. Det er bra, og det er en forbedring vil jeg tro.
Nå har dama overtatt mølla, og kjører minuttsintervaller i 12 km/t – mens jeg skal lage taco. Da kaller vi det en lørdag! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *