Langintervall i motbakke

En ny uke er i gang, og jeg har forflyttet meg fra hovedstaden, til Nord-Norge og Troms fylke. Her oppe er det jevnt 10-15 minusgrader, så trening på ski er utelukka. Men, jeg gikk jo en del på ski i forrige uke, og jeg kjenner at skuldre og armer sikkert kan ha godt av en periode med mindre langrenn. Og vi har jo fin mølle her i nord også.
Det ble forsåvidt ikke noen økt på den mølla i dag. Samboeren hadde undervisning nede på Finnsnes, så vi slo to fluer i en smekk – ved at jeg tok løpeturen på Kick treningssenter i stedet for hjemme. Greit nok det. Har lite sans for å trene på sentre, men det funker jo en sjelden gang.
Tid for intervall igjen
Yes! Etter tre dager med rimelig rolige forhold på trening (og treningsfritt i går), så var det på tide å presse litt igjen. Men ikke altfor hardt. Laget meg en intervalløkt i motbakke i dag, og synes det fungerte fint. Motbakke velger jeg av flere grunner. Den viktigste er at jeg kan komme høyt opp i puls, uten at det belaster føttene så mye. Jeg sliter jo fortsatt en del med plantar fascitt-skaden min. Motbakke er også bra for å legge mer stress på muskulatur i rumpe, lår, hamstrings og legger. Muskulatur som bør være i god form når man vil løpe raskt.
På den annen side… jeg fryktet litt at vinkelen i foten ville gjøre det verre for fotskaden faktisk. Ettersom senene bak og under hælen strammes mer, men det ser ut til å gå bra.
Gjennomføring av økta
Oppvarming
15 minutter. Først 5 minutter på 9 km/t, deretter 10 minutter på 10 km/t. De siste fem minuttene justerte jeg gradvis stigningsgraden opp til det den skulle være under intervalløkta – 7.5 %. Med denne oppvarmingen, steg pulsen jevnt opp mot sone 3. Droppet derfor drag på slutten av oppvarming.
Hovedøkta
4 x 5 minutter i sone 3 (82-87 % av maks HF). Pauser: 1m 30 sek. gange i 6 km/t, hvor jeg beholdt stigningsgraden. Jeg startet hvert drag på 11 km/t, og justerte farten ned når jeg nærmet meg taket i sonen. Avsluttet drag 1 på 11 km/t. Drag 2 på 10.5 km/t. Drag 3 på 10.3 km/t og det siste draget avsluttet jeg på 10.0 km/t. Opplevde å bli ganske stiv i beina allerede etter første drag, så stigningen kunne nok vært mindre. Men men…. Kom meg da greit igjennom alle fire drag, og kunne lett ha kjørt flere. Neste gang jeg kjører tilsvarende økt, blir det nok 5 x 5 i stedet.
Er ganske fornøyd med at pulsen droppet ned i sone 1 i hver pause, og at den lå i sone 1 i hele nedjoggen. Begynner å finne formen kanskje?
Nedjogg
Flat mølle, og rolig jogg på 9 km/t i cirka 7 minutter. That´s it!
Tall og sånt
Distanse: 7.5 km
Tid: 47:53
Starttid: 17:37
Stigning: Cirka 350 meter
HF-tall (hele økta)
Gjennomsnittspuls: 155 (76 %)
Makspuls: 178 (87 %)
Sone 1: 19:53
Sone 2: 08:00
Sone 3: 19:13
Sone 4: –
Intervall i motbakke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *