Kjøp av nye løpesko

Det er sommer og løpeiveren er stor! Samtidig sliter jeg fortsatt med skader i føttene, så jeg må holde tilbake på både fart og distanse. Spesielt det første. En annen ting jeg må være påpasselig med, er at føttene befinner seg i gode sko. Derfor skal jeg nå på shopping!

Asics har levert
Sist sommer fikk jeg spesialtilpassede innleggssåler, og i den anledning gikk jeg til innkjøp av tre par nye løpesko. Et par Salomon til terrengbruk. Grusomt vonde, så de har stått stille helt siden testturen. Et par oransje Mizuno Wave Rider 20, som definitivt gjør jobben på mølle. Og – et par Asics Gel Evate 3 – till allround utebruk.
Mizuno Wave Rider 20
Mizuno-skoene som jeg har brukt innendørs/på mølle.

Asicsskoa imponerte meg fra første sekund jeg snørte dem på! De var i det dyrere sjiktet av løpesko (1.800,-), men det forstår man. De var sabla gode. Og, de har virkelig levert varene nå i ganske nøyaktig ett år. Nå var jeg dessverre sløv med å legge inn hvilke par jeg brukte til hva det første halvåret – men røft regnet, så tror jeg Asicsene har løpt rundt 800-1.000 km.
Jeg har ikke planer om å pensjonere dem enda, ettersom jeg tror de holder i minst 30-40 mil til. Men, føtter har godt av all mulig variasjon – og derfor skal jeg nå finne meg et nytt skopar. Litt av grunnen er også at jeg står foran et år med veldig mye løpetrening utendørs. Dette skal jeg (nok en gang) komme tilbake til.
Langintervall på tredemølle / Trening / Løping / Kondisjon / Asics Gel Evate 3
Disse har levert så til de grader. Fortsetter å bruke dem, selv om jeg nå skal ha nye.
Hoka blir mitt neste løpeskopar
Det hersker absolutt ingen som helst tvil, om at det nå blir Hoka som skal få levere mine neste løpesko. Jeg husker at jeg vurderte dem for en del år siden også, fordi jeg alltid har slitt med belastningsskader rundt tåballen. Den gangen så Hoka-skoene ut som månestøvler, og derfor kjøpte jeg aldri.
Nå derimot, ser de absolutt ikke ille ut! De er til og med blitt ganske så lette, samtidig som de leverer en fantastisk (visstnok) demping. Og er det én ting disse pingleføttene mine trenger – så er det all demping de kan få!
Men hva skal jeg velge?
Hoka One One Clayton 2 H17
Hoka One One Clayton 2 H17 / Løping / Trening
Hoka Clayton løpesko / Løping / Trening
Fjorårets (2017) høstmodell. I følge rykter har den både lav vekt og god demping. Den får jo full score for demping på tavla ovenfor her, noe som er spesielt viktig. Samtidig skal løpsfølelsen være nesten helt på topp. At den ikke føles 100 prosent stabil kan jeg leve med.
Clifton 4
Hoka Clifton løpesko / Løping / Trening
Svært god demping, og Hokas bestselger. Den passer jo tydeligvis til det meste, så det høres jo strøkent ut. Fant ikke poengskala for denne hos Löplabbet, så jeg er litt mer usikker.
Hoka Clifton 4 V18
Hoka Clifton løpesko / Løping / Trening
Hoka Clifton løpesko / Løping / TreningEnda en versjon av Clifton, men sikkert en nyere utgave enn den ovenfor. Full score på demping, men tydeligvis enda mindre stabil og noe svakere løpsfølelse.

Så… hva i huleste skal jeg gå for? Hvis du har erfaring med ett eller flere av disse parene, så pliiis skriv en kommentar eller send meg en melding. Foreløpig er jeg mest fristet av de første (Clayton), men jeg har hørt at veldig mange kjøper Clifton. Skal nok handle allerede denne uka, så hvis du har noe å dele – kjør på!

Følg meg gjerne på Strava: https://www.strava.com/athletes/26963178

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *