Hadde satt opp rolig løpetur på tredemølla i dag, men veien blir til mens man går, er det ikke sånn? Etterhvert som timene gikk i dag, fikk jeg mer og mer lyst til å gå på ski i stedet. Så da ble det sånn. Slang skiutstyret i bilen og dro inn til Hammeren i Maridalen.


Rolig på planen – hardøkt i virkeligheten
Det stod «Rolig» på planen som sagt, men det ble alt annet enn en rolig økt i dag. Løp jo langintervall i går, og da skal det liksom være rolig-økt dagen etter. Men… føret var tungt i dag, og gjorde sitt til at jeg jobbet litt hardt i starten. Og da jeg først begynte å jobbe hardt, så ballet det på seg. Hele økta utviklet seg til å bli en progressiv hardøkt, med snittpuls i sone 3, og høyeste puls godt oppunder maks.


Hardøkt på ski i Maridalen / Staking / Langrenn / Terskeløkt
Måtte ta en time-out i bagasjen etter endt økt
Seigt føre
Det var tidvis skikkelig trått i dag. Snøen var kram som en våt snømann, men enkelte steder i sporet – gled det forholdsvis greit allikevel. Men, den kramme snøen pakket seg inn i trinsa på stavene, slik at de for det første ble veldig tunge, og for det andre – de fikk dårlig grep i snøen. Fikk derfor masse glipptak, og det var litt slitsomt. Var også en del kvist og skit i snøen i dag, noe jeg helst ikke vil utsette mine blankpolerte SkiTrab-ski for.
Terskeløkt i staking
Det mest passende å kalle denne økta er vel terskeløkt. Jobbet i hvertfall stort sett på intensitet rundt terskel, så jeg regner med at det blir riktig kategorisering.


Det gikk mest i staking i dag. Ble bare litt padling i et par kneiker, pluss den siste bakken før jeg var tilbake på Hammeren igjen. Da jeg passerte 9 km, viste klokka 37:13. Måtte derfor gå siste km på 2:46 for å ende under 40 minutter på mila. Det fikk jeg selvfølgelig veldig lyst til å klare, så det ble gått ganske heftig i den siste bakken. Neppe et pent syn, og pulsen spratt opp i 196. Åtte slag under maksen min. Og jeg klarte det på sekundet.


Hardøkt på ski i Maridalen / Staking / Langrenn / Terskeløkt
Puh… satt her og lot pulsen falle tilbake til hvile
Tall og sånt
Distanse: 10.00 km
Tid: 39:59
Starttid: 15:05
Stigning: 134 meter
Snittfart: 15 km/t


HF-tall
Gjennomsnittspuls: 172 (84 %)
Makspuls: 196 (96 %)


Sone 1: 02:17 (? Burde ha varmet opp i sone 1 mye lengre)
Sone 2: 06:46
Sone 3: 10:36
Sone 4: 15:52
Sone 5: 03:38


Aerob treningseffekt: 4.0 [sg_popup id=»5″ event=»hover»]  ℹ️[/sg_popup]
Anaerob treningseffekt: 2.0 [sg_popup id=»6″ event=»hover»]  ℹ️[/sg_popup]


Hardøkt på ski i Maridalen / Staking / Langrenn / Terskeløkt / Pulsgrafikk
Jevn stigning i hardkjøret i dag. Toppet seg i siste bakken, fordi jeg skulle klare sub 40 ?


Hardøkt på ski i Maridalen / Staking / Langrenn / Terskeløkt / Splitt-tider


Hardøkt på ski i Maridalen / Staking / Langrenn / Terskeløkt / Kart
Gikk fra Hammeren over jordet mot Skar, og litt fram og tilbake


Jeg har i flere år skrevet blogg om treningen min. Det har gått litt i rykk og napp, og jeg har ofte følt at jeg skriver uinteressant innhold. Nå har jeg gjort om bloggen til en mer generell side om trening, og spesielt løping. Håper du setter pris på denne nettsiden. Jeg fortsetter forøvrig å blogge her på denne siden.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her