Fartslek på ski – årets siste på snø?

I går kjørte jeg en langintervall på mølla, dagen etter at jeg hadde kjørt langintervall på ski. Allerede da hadde jeg gjort noe uvanlig – kjørt to intervalløkter to dager på rad. I dag tok jeg galskapen (idiotien (?)) enda lengre, og kjørte nok en hardøkt. Jeg hadde bare så lyst. Også var det jo kanskje årets siste skitur. Pluss at kroppen kjentes OK.
Fartslek på ski
Vel vel… det var nok mer fart enn lek. Men det startet i fartslekens ånd. Gikk litt ut fra stadioen her (for en gangs skyld), og inn i naturen. Da starter løypa med noen stigninger. Der gikk jeg litt fartslek. Rykka litt der jeg hadde lyst. Gikk rolig. Rykka litt igjen osv. Så de første 3-4 kilometrene var egentlig litt fartslek-preget. Men fra jeg skled ned på stadioen igjen, gikk jeg vel egentlig bare jevnt i sone 4.
Vet ikke hvor smart det var, men jeg vet ikke hvorfor det skulle være så dumt heller. Så lenge man lytter til kroppen både før og underveis, så må det vel være innafor? Men nå må det komme et par rolige økter, slik at kroppen kan nyttegjøre seg av belastningen den er påført de siste tre dagene.
I morgen blir det reisedag fra Nord-Norge til Oslo, og muligens kjøretur for å besøke foreldrene mine på kvelden. Ligger derfor an til en hviledag. Eventuelt blir det bare en rolig tur på mølla eller i Oslos gater.
Fartslek på ski / Langrenn / Trening / Løping
Startet økta i fine forhold, men siste tre kilometrene, var det nærmest snøstorm.
Tall og sånt
Distanse: 11.5 km
Tid: 48:26
Starttid: 17:43
Stigning: 172 meter
HF-tall
Gjennomsnittspuls: 167 (82 %)
Makspuls: 190 (93 %)
Sone 1: 4:29
Sone 2: 19:09
Sone 3: 7:14
Sone 4: 16:19
Sone 5: 1:04
Ganske fornøyd med hoveddelen av økta i dag. Gikk de første 10 kilometrene på 38:48, og da varmet jeg opp i halvannen kilometer, og gikk cirka 130 høydemeter. God tid til meg og være. Kan også legge til at det begynte å snø ganske heftig de siste tre kilometrene, så glien ble ganske redusert. Men før det, hadde jeg drømmespor da. Det gikk som vanlig stort sett i staking, men også en del skøyting i dag. 15 % kanskje.
Fartslek på ski / Langrenn / Trening / Løping
Fartslek på ski / Langrenn / Trening / Løping
Var dette årets siste skitur tro?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *