Debut på skate rulleski!

I skrivende stund har jeg totalt sett gått 79 økter på rulleski. De første 77 var på klassiske ski, og stort sett i staking. Noen få ganger har jeg møtt motbakker hvor jeg har gått diagonalt, men det er sjeldent. Nå har jeg derimot endelig funnet mot nok til å teste skøyteskia mine også. Og takk og lov for det!
Skøyting på rulleski er topp!
For… å skøyte på rulleski er helt strøkent! Teknikken du bruker er nemlig veldig lik den du benytter på skøyteski om vinteren. Dette i motsetning til klassisk på rulleski, som blir litt annerledes. Spesielt i forhold til avsparket (på grunn av sperren på bakhjulet). Men skøyting altså… helt konge.
Rulleski på Gran Canaria / Skøyting / Gold ski / LangrennTydelig at klassiskskia er mest brukt hittil ja! 
Det som har gjort at jeg ikke har trent på skøyteskiene før nå, er at jeg trodde det var ekstremt vanskelig. Jeg satte nemlig på meg skøyteskiene en kveld i august, sånn bare for å teste dem i 50 meter. Og da var jeg helt ute å kjøre. Det var dritvanskelig, og jeg tok dem relativt raskt av igjen den gangen. Men nå… etter 77 økter på klassiskskia, så var tiden inne igjen. Jeg har en kjempefin veistrekning her på Gran Canaria, hvor det ikke finnes noe særlig biltrafikk. Asfalten er jevn og fin, og veien er bred. Perfekt for å teste skøyteski med andre ord. Så… for et par dager siden, debuterte jeg endelig på skate.
Må forøvrig legge til at jeg har gått veldig lite skøyting på vanlige ski også, så teknikken ligger så absolutt ikke latent hos meg.
Rulleski på Gran Canaria / Skøyting / Gold ski / Langrenn
Over all forventning
Og jammen gikk det veldig bra. De første skøytetakene var naturlig nok ganske usikre. Følte meg skikkelig som bambi på isen, men det gikk veldig fort veldig bra. Faktisk klarte jeg å gå min aller første kilometer på skøyteski, på 3:53. Veldig fornøyd med det. For hver kilometer fikk jeg mer tak på teknikken, og etterhvert gikk jeg ganske jevne kilometre på rundt 2:47. Ikke ille for en debuttur på skøyteski, synes jeg selv. Både dobbeltdans og enkeltdans fungerte fint, men jeg har selvfølgelig mye å jobbe med for å få til balansen på skia.
Rulleski på Gran Canaria / Skøyting / Gold ski / LangrennMine nye, gode venner – rulleskia! 
Det var såpass gøy å gå på skøyteski, at jeg gjorde det dagen etter også. Jeg merker allerede nå, at jeg har vanskelig for å gå rolig i skøyting. Akkurat som på snø. Det blir veldig raskt høyt sone 2 og sone 3, så det er ikke min beste teknikk for å gå rolige langturer i hvertfall.
Nok en gang må jeg rette en stor takk til Gullsport, som har fått meg i gang på rulleski. Nå også skøyting! (reklame)
Følg meg gjerne på Strava

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *