Restitusjonsøkt på sykkel i stua

En ny uke er i gang, og trening for de neste dagene er planlagt i treningsdagboka. Opprinnelig skulle jeg vært i Nord-Norge nå i dag, men det ble endring i planene. Endring i planene ble det når det gjelder trening også. Tenkte kanskje jeg skulle lufte skiene i skogen i dag også, men flere ting talte i mot akkurat det. For det første, så ligger det så mye snø i gatene her i Oslo, at det er litt stress å kjøre rundt omkring. For det andre, så har den ene løypemaskinen til Skiforeningen tatt kvelden, slik at løypene jeg vil gå kanskje ikke er kjørt. Og for det tredje – og dette er den største årsaken til at jeg dropper skitur – kroppen vil ikke.


Gårsdagens skitur har satt sine spor i de fleste kroppsdeler, så i dag er det absolutt smartest og ta en rolig restitusjonsøkt på ergometersykkel. Enkelt, greit og nødvendig.

 


Trening / Ergometersykkel / Ergosykkel / Restitusjon / Sykkeltrening
Ergometersykkelen måtte opp i stua. Treningsøkt nok bare det

 


Restitusjon med sykkel – etter skiøkt (?)
Det var jo en skiøkt, klassisk stil, som stod på planen i går, og som har surnet muskulaturen min. Det inngikk også en del staking. For det første er det knallbra trening, og for det andre. så vil jeg bli bedre på det. Men, er det hensiktsmessig å kjøre restitusjonsøkt på sykkel, etter en skitur?


Jeg vet ikke. Men jeg mener å huske fra mine dager på idrettslinja (en gang midt på 90-tallet), at en restitusjonsøkt bør utføres i samme type aktivitet som hovedøkten. Hvorvidt det stemmer, er jeg usikker på. Hva tror du? Det jeg imidlertid vet, er at mange toppidrettsutøvere bruker alternative aktiviteter som restitusjon. Klæbo for eksempel – jeg er ganske sikker på at han kjører restitusjonsøkter på ergometersykkel.

 


Trening / Ergometersykkel / Ergosykkel / Restitusjon / Sykkeltrening
Alt rigget og klart for en koselig tur i behagelige omgivelser

 


Rolig sykkeltur i stua
Uansett. Planene mine ble endret fra skitur, til sykkeltur i sone 1. Jeg hentet ergometersykkelen opp i stua, slik at jeg kunne se litt på stor TV under økta. Sykling er jo noe av det kjedeligste jeg veit, og når jeg i tillegg skulle sitte å tråkke i sone 1-tempo, så måtte jeg ha noe å se på. Er ikke så mye å si om akkurat denne økta og gjennomføringen av den. Her var det jevn tråkking i 60 minutter. Intet mer. Intet mindre.

 


Trening / Ergometersykkel / Ergosykkel / Restitusjon / Sykkeltrening / Camelbak

 


Tall og sånt
Tid: 60 minutter
Starttid: 19:24


HF-tall
Gjennomsnittspuls: 132 (65 %)
Makspuls: 143 (70 %)


Sone 1: 56:15
Sone 2: –
Sone 3: –
Sone 4: –
Sone 5: –

 


Restitusjonsøkt / Ergometersykkel / Trening / Pulsgrafikk

 


Trening / Ergometersykkel / Ergosykkel / Restitusjon / Sykkeltrening / Polar
Easy økt i dag. Tror faktisk den hjalp litt på muskulaturen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *