Nå skal jeg bli konge på rulleski!

De som har vært innom bloggen min etter nasjonaldagen, har sannsynligvis sett at det ikke har skjedd så mye. Noen har til og med sendt bekymringsmelding, og lurer på hvorfor jeg ikke har trent ? Vel… jeg har trent, jeg har bare ikke funnet øktene verdig nok for øktrapporter og innlegg.

Skadene i føttene slipper ikke taket
De siste innleggene jeg har skrevet her, viser jo ganske klart at kroppen ikke har spilt på lag. De fire siste rapportene er jo alle av negativ karakter. Jeg tror jeg har det delvise svaret på hvorfor pulsklokka mi har slaktet innsatsen min i det siste. Pollenallergi.
Jeg har slitt litt med det tidligere også, men de siste ukene har det vært helt tydelig at pusten har vært mye dårligere. Pulsen derimot, har vært ganske god, men ettersom pulsklokka mi legger stor vekt på hvordan pusten er – har jeg fått dårlig score. Jeg har også følt meg elendig på hver tur. I tillegg har hælskaden min i venstre fot kommet kraftig tilbake, og jammen har ikke samme skade begynt å bre seg ut i høyre fot også. Men, nok om skader!
Rulleski / Klassisk / Gold ski / Gullsport / NQ Sport
Disse skal redde treningshverdagen min!
Rulleski blir redningen!
Nå skal det ikke handle så mye om skader lenger. Jeg skal rett og slett bare flytte treningen over på hjul. Rulleski er heller ikke helt gull for føttene, men mye bedre enn løping. Og… jeg er allerede i gang. I fjor gikk jeg en del på rulleskøyter (med staver), men jeg hadde aldri prøvd rulleski før. Debuten fikk jeg i helgen!
Rolig start – rask progresjon
Min aller første rulleskitur var i Drøbak i helgen. Gikk først rolig fram og tilbake på en flate, og beveget meg sakte men sikkert inn i en slakk nedoverstigning for å lære å bremse. Dagen etter våget jeg meg litt lengre, og staket cirka 3-4 kilometer.
Deretter fulgte et par økter på rundt 10 kilometer, ved siden av min løpende samboer. Dette var ikke økter som kunne telle som trening føler jeg, men kun opplæring på skiene.
Rulleski / Offroad / Elpex / Gullsport / NQ Sport
Gullsport har gitt meg et par ski til offroad-bruk. Dødskult konsept, men veit ikke om jeg er kapabel
I går derimot, onsdag 23. mai, fikk jeg meg en kvalitetsøkt ved Sandermosen i Maridalen. Der har jeg en 2-kilometers strekning (hvorav 1.5 km i motbakke), som jeg gikk opp og ned. Utelukkende staking, og det gikk ganske bra. Endte med nesten 25 minutter i sone 4, og rundt 20 minutter i sone 3. Herlig økt! Ferdighetene på rulleskiene begynner allerede å bli tålig bra, og jeg tør å holde fart på opptil 30 km/t nedover. Satser på at det kun går én vei herfra.
Hadde vondt som et lite hel**** i føttene de første 4-6 kilometrene, men det gikk seg veldig fint til. Dette blir min treningsform fremover. Forhåpentligvis kan jeg kombinere rulleskitrening med løping om noen uker.
Rulleski / Klassisk / Gold ski / Gullsport / NQ Sport / Trening
Utstyr fra min sponsor Gullsport
Jeg må nok en gang rette en stor takk til gjengen på Gullsport i Bærum! De leverer meg utsøkt utstyr. I vinter har jeg testet deres SkiTrab-ski, med stor entusiasme og glede.
Gullsport / Langrenn / Ski / Friluftsliv
Ta gjerne en tur til Gullsports butikk på Rud i Bærum
Nå har jeg fått et par flunkende nye rulleski i hendene. Et par klassiske, av typen Gold Ski. Og, et par offroadski av typen Elpex. Sistnevnte tror jeg helt ærlig at jeg ikke får dreisen på, og at jeg ikke tør å bruke. Men for de med erfaring på rulleski fra tidligere, så må det være gull. Tenk å kunne gå på rulleski i marka!?!
Rulleski / Klassisk / Gold ski / Gullsport / NQ Sport / Trening
Skikkelig gode rulleskihansker! Også med padding I håndflata. Gull fra Gullsport!
Rulleski / Klassisk / Gold ski / Gullsport / NQ Sport / Trening
Blogginnlegg fra treningsøkter kommer selvfølgelig her igjen etterhvert, men de som er ivrige – kan jo også følge meg på Strava: https://www.strava.com/athletes/26963178

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *