Jeg flytter til Gran Canaria

De som har fulgt bloggen min siden snøen lå tykt på bakken, husker kanskje at jeg synes vinter og skigåing er ganske digg! Desember-måneden er høydaren i hele året, både med tanke på mørketid, vinterstemning, julestemning, familietid og mye mer. Den norske vinteren er rett og slett så fin, at det å ikke få oppleve den et år – er ganske krise. Slik blir det nå. Jeg flytter nemlig til Gran Canaria!
Gran Canaria / Løping / Trening / Rulleski
Mitt kommende nabolag
Går glipp av snøen!
Sjansen for at jeg får oppleve å ha snø under skiene denne vinteren, er ganske minimal. Jeg flytter nedover til kanarifuglens land i begynnelsen av september, og er ikke tilbake i Norge igjen før i slutten av april. «Ah, så sykt deilig», er det mange som sier. Vel – det kommer vel an på øyet som ser.
Men, hvis ting går som planlagt – så får jeg til et par (kanskje tre) ultrakjappe reiser hjem. Jeg kommer nemlig til å ha fri hver mandag, tirsdag og onsdag der nede – og strengt talt kan man da fly til Norge mandag. Være her tirsdag, og fly ned igjen onsdag. Jeg krysser fingrene for at det går i orden.
Gran Canaria / Løping / Trening / Rulleski
Meg og dama sist vi bodde der nede
Hva skal jeg dit å gjøre?
Jobbe, er det korte og enkle svaret på det spørsmålet. Jeg er i utgangspunktet artist (danser, «sanger» etc.), men det begynner å bli noen år siden «storhetstiden». Nå skal jeg derimot ned til Gran Can for å utøve dette faget igjen. Jeg skal jobbe som artist på en dinnershow-restaurant som heter Garbos.
Jeg har faktisk gjort akkurat det samme tidligere. For fem år siden, gikk jeg også glipp av den norske vinteren, og var for første gang borte fra familien på julaften. Det er selvfølgelig mange positive sider ved det å bo et helt vinterhalvår i syden, men jeg husker fra sist – at jeg savnet norsk natur, norsk luft og veldig mye mer.
Gran Canaria / Løping / Trening / Rulleski
Her skal jeg jobbe
Mye rulleskigåing og løping
Hvis jeg skal trekke frem én megapositiv ting ved å bo på Gran Canaria i nesten et helt år, så må det jo være mulighetene for å løpe, og ikke minst gå på rulleski! Jeg satser på at hælene mine er såpass på bedringens vei, at når vi kommer ned på øya i midten av september – så kan jeg løpe så mye jeg ønsker. Jeg skal også innføre fast rutine med daglige morgenøkter på rulleski. Det blir faktisk helt rått!
Jeg hadde jo ikke oppdaget rulleskigåing sist jeg bodde der nede (2013/2014), så dette vil nok bli en stor forbedring. Det er jo først i år at jeg har begynt å trene på rullende ski. Jeg må nok legge opp til en god del besøk hos min samarbeidspartner Gullsport i Bærum før jeg stikker, slik at jeg kan bunkre opp med rulleski-utstyr.
Gran Canaria / Løping / Trening / Rulleski
Terrenget, og Gran Canaria generelt, innbyr jo til utetrening. Skal prøve å løpe masse i fjellet. Her er dama i action.
Vel… nok om dette i denne omgang. Det blir nok mye skriving om Gran Canaria etterhvert, og jammen tror jeg ikke det blir en del video av det også. Enn så lenge er jeg i Norge, og koser meg på rulleski, i påvente av at føttene skal bli løpeklare også. Og det er fortsatt 6 uker til jeg forlater landet!
Følg meg gjerne på Strava: https://www.strava.com/athletes/26963178

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *