Rolig langkjøring 10 km

Kjøpe tredemølle / Løpe på tredemølle / Løping / Løpetrening / Run for it

Tidlig oppe før fuggern fiser, som en bekjent pleier å si. Det er lørdag, og for n´te dag på rad – veldig fint vær her i Troms. Men det hjelper ikke at været er fint, når skispor ikke finnes og alle veier er fulle av is. Jeg hadde nok uansett valgt å ta en mølletur innendørs i dag, fordi det er langløp fra Toblach og Cortina på TV. Alltid mye artigere å trene på mølla når man har noe sport å se på. Sånn sett er den pågående Bjørndalen-kavalkaden midt i blinken. Nesten bokstavelig talt.
10 km langtur på mølla
Det ligger an til et par skiturer i begynnelsen av uka, og skiturer har en tendens til å bli noe hardere enn sone 1 og 2 for min del. Derfor satset jeg på å kjøre rolig i dag.
Det ble 10 kilometer til slutt, men jeg trodde mange ganger at jeg måtte gi meg før. I dag var kroppen liksom bare ikke på min side. For det første, så gjorde det vondt i selve hælskaden. Så ble jeg etterhvert veldig stiv i senen som går fra hælen, på innsiden av foten og fremover. I tillegg sleit jeg med høyre fot i dag, pluss at det dukka opp en nykommer – venstre kne. Vel… jeg kom meg igjennom, men dette var ikke en økt for historiebøkene.
Gjennomføring av økta
Løp på flat mølle i dag, og startet med 10.0 km/t de første 5km. Skrudde deretter opp farten til 11.0 km/t de neste 3km, før jeg avsluttet på 10.0 km/t de siste 2km. Litt høyere HF enn normalt på 10 km/t, men det tror jeg at jeg setter på kontoen for «Tidlig på dagen»-trening.
Forøvrig vant Tord Asle Gjerdalen i Cortina, etter å ha fulgt vanlig oppskrift – nemlig å ikke trekke én meter. Men greit nok. Det handler om å vinne, og det gjør han. Og når Petter (Northug red.anm) kjører den taktikken, så er det helt innafor.
Tall og sånt
Distanse: 10.00 km
Stigning: 0
Stegfrekvens: 87 / 174
HF-tall
Gjennomsnittspuls: 145 (71 %)
Makspuls: 159 (78 %)
Sone 1: 29:50
Sone 2: 27:46
Sone 3: –
Sone 4: –
Sone 5: –
Puls, fart og stigning / Løping / Rolig langkjøring

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *