Tidlig oppe før fuggern fiser, som en bekjent pleier å si. Det er lørdag, og for n´te dag på rad – veldig fint vær her i Troms. Men det hjelper ikke at været er fint, når skispor ikke finnes og alle veier er fulle av is. Jeg hadde nok uansett valgt å ta en mølletur innendørs i dag, fordi det er langløp fra Toblach og Cortina på TV. Alltid mye artigere å trene på mølla når man har noe sport å se på. Sånn sett er den pågående Bjørndalen-kavalkaden midt i blinken. Nesten bokstavelig talt.

10 km langtur på mølla
Det ligger an til et par skiturer i begynnelsen av uka, og skiturer har en tendens til å bli noe hardere enn sone 1 og 2 for min del. Derfor satset jeg på å kjøre rolig i dag.

Det ble 10 kilometer til slutt, men jeg trodde mange ganger at jeg måtte gi meg før. I dag var kroppen liksom bare ikke på min side. For det første, så gjorde det vondt i selve hælskaden. Så ble jeg etterhvert veldig stiv i senen som går fra hælen, på innsiden av foten og fremover. I tillegg sleit jeg med høyre fot i dag, pluss at det dukka opp en nykommer – venstre kne. Vel… jeg kom meg igjennom, men dette var ikke en økt for historiebøkene.

Gjennomføring av økta
Løp på flat mølle i dag, og startet med 10.0 km/t de første 5km. Skrudde deretter opp farten til 11.0 km/t de neste 3km, før jeg avsluttet på 10.0 km/t de siste 2km. Litt høyere HF enn normalt på 10 km/t, men det tror jeg at jeg setter på kontoen for «Tidlig på dagen»-trening.

Forøvrig vant Tord Asle Gjerdalen i Cortina, etter å ha fulgt vanlig oppskrift – nemlig å ikke trekke én meter. Men greit nok. Det handler om å vinne, og det gjør han. Og når Petter (Northug red.anm) kjører den taktikken, så er det helt innafor.

Tall og sånt
Distanse: 10.00 km
Stigning: 0
Stegfrekvens: 87 / 174

HF-tall
Gjennomsnittspuls: 145 (71 %)
Makspuls: 159 (78 %)
Sone 1: 29:50
Sone 2: 27:46
Sone 3: –
Sone 4: –
Sone 5: –

Puls, fart og stigning / Løping / Rolig langkjøring

Jeg har i flere år skrevet blogg om treningen min. Det har gått litt i rykk og napp, og jeg har ofte følt at jeg skriver uinteressant innhold. Nå har jeg gjort om bloggen til en mer generell side om trening, og spesielt løping. Håper du setter pris på denne nettsiden. Jeg fortsetter forøvrig å blogge her på denne siden.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her