Fantastiske Team Ingebrigtsen

Jeg er vel neppe den eneste, spesielt i disse dager, som er enormt imponert over hva de tre brødrene fra Sandnes klarer å utrette på løpebanen?! Jeg synes rett og slett det er ubeskrivelig. 

Jakob som 11-åring
Jeg husker faktisk veldig godt den første gangen jeg så Jakob på en resultatliste. Da visste jeg lite om Ingebrigtsen-gjengen i det hele tatt. og i hvert fall ingenting om Jakob. Men jeg har et klart minne fra at jeg da leste tiden hans på en resultatliste fra et 5-kilometersløp – hvor han hadde løpt lavt ned på 17-tallet. Som 11-åring. Og jeg husker også at jeg sa til samboeren min, at han her – han kommer jo til å bli verdens beste en dag!
Løping / Trening / Jogging / Løpetrening / Monte CarloMeg sjøl på løpetur i Monaco. Løp litt roligere enn Ingebrigtsen gjør når de er der nede.
Vanvittig fart – Hvordan er det mulig?
Når jeg tenker på den farten som disse gutta klarer å få opp, og på hvilken intensitet de løper de forskjellige hastighetene, så blir jeg nesten bare oppgitt. Man kan jo egentlig ikke begynne å sammenligne sin egen prestasjon med folk som har løpt to økter om dagen hele livet – men det blir jo fort sånn da. Og altså…
TV2 skriver at Jakob (og de andre gutta) kan løpe med en fart på cirka 3:35 på kilometeren, og fortsatt være i sone 1 (!) På denne farten løper de rolige turer. Ettersom du er her inne og leser, så regner jeg med at du er litt løpeinteressert selv. Hva tenker du egentlig om en sånn fart og et slikt nivå? Du vet sikkert litt om hva 16-17 km/t på mølla innebærer?
Jeg synes i hvert fall at det er helt utrolig – og helt fantastisk. At det går an.

Terskelfart på 21-22 km/t

I samme artikkel er terskelfarten deres omtalt. Den ligger på 21-22 km/t. Jeg bare ler når jeg tenker på det. Jeg vet faktisk ikke om jeg klarer å spurte så fort i 20 sekunder engang. Min egen terskelfart vil jeg anslå til å være – på en god dag – cirka 13-13,5 km/t. Man mister nesten litt motet. Men… det er vel viktig å stikke fingeren i jorda, og innse at jeg ikke har som mål å bli verdens beste løper. Samtidig som at jeg må forstå at jeg er 42 år. Ikke 19. Det er det som er dritkjedelig.
Jeg må nok innse at jeg aldri slår Jakob Ingebrigtsen, men jeg koser meg med løping allikevel ass. 
Men én idiotisk ting har de jammen klart…
… og det blir jeg altså ikke klok på. Disse supergutta, og dette superteamet. Som har et treningsopplegg som er kvalitetssikret ned til aller minste detalj. Hele døgnet. Hele året gjennom. De klarer altså – uten å ha testet det på forhånd – å sende gutta ned i isbad for avkjøling nede i Doha (?) Det er jo helt spinnvilt! Å gjøre noe som har såpass stor innvirkning på muskulaturen, uten å ha testet det – i et VM som man har som hovedmål. Det skjønner jeg ingenting av!?

1 hendelser på “Fantastiske Team Ingebrigtsen”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *