En ny uke er i gang, og selv om løpeturen satt langt inne denne mandagen, så ble det etterhvert bokført en økt. Var forøvrig veldig deilig å løpe så fort man kom i gang. Satt mange timer inne og jobbet i dag, så det var godt med frisk skogsluft i lungene. Fikk spilt en time biljard rett i forkant av turen også, og det var ekstra digg.

Rolige økter
Det går rolig for seg om dagen, og det er meningen. Det ble forøvrig litt hardere enn planlagt på lørdag, men greit nok. Utskeielser kan jeg leve med. Poenget er i hvertfall at, for å redusere sjansen for (flere) skader – så skal jeg løpe en god overvekt av rolige økter denne måneden. Skal forsøke å bygge opp et naturlig grunnlag, for å kunne kjøre litt hardere i juni.

Mange synes trening i sone 2 er bortkastet energi, men jeg er ikke en av dem. Egentlig har jeg tro på at sone 1 og 2 gir relativt samme effekt, og at det ikke er så farlig hvilken av de jeg ligger i. Trening i lav sone er primært kjent for å

 • bedre kroppens evne for oksygenleveranse til musklene over tid.
 • forbedre arbeidsøkonomien. Altså, hvor godt musklene klarer å utnytte den oksygenen de blir tilført.
 • forbedre metabolismen. Evnen til å benytte fett som energikilde.
  I tillegg har jeg alltid hørt at kroppens nettverk av kapillærårer blir godt stimulert og forbedret ved trening på lav intensitet (over lengre tid), og det trenger jeg. En kardiolog målte hjertet mitt til å være ganske kraftig. Eller, på grensen til for kraftig. Da tenker jeg at et forbedret kapillærnettverk må til, for å kompensere for dette. Mulig jeg er helt på jordet, men men.

  Økta i dag løp jeg sammen med samboeren, og det ble en rolig 10 kilometer innover mot Mariholtet i Østmarka. Tilbragte ganske nøyaktig like mye tid i sone 1 som sone 2. Tidvis småkupert der inne, så pulsen blir deretter. Forsøkte å ta et par bilder av den fine demningen og paddeflatt vann inne ved Mariholtet, men mobilkameraet leverte tidenes mest kornete resultat.

  Løpetur til Mariholtet i Østmarka / Løping / Trening
  Tall og sånt
  Distanse: 10 km
  Tid: 55:57
  Starttid: 21:40
  Snitt-temperatur: 9 grader
  Stigning: 147 meter
  Terreng: Grusvei

  Hjerte/Puls
  Gjennomsnittspuls: 146 (72 %)
  Makspuls: 169 (83 %)
  Sone 1: 27:55
  Sone 2: 27:09
  Sone 3: 0:32
  Sone 4: –
  Sone 5: –

Jeg har i flere år skrevet blogg om treningen min. Det har gått litt i rykk og napp, og jeg har ofte følt at jeg skriver uinteressant innhold. Nå har jeg gjort om bloggen til en mer generell side om trening, og spesielt løping. Håper du setter pris på denne nettsiden. Jeg fortsetter forøvrig å blogge her på denne siden.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her