Hardøkt på ski – staking

Det tikker mot helg, som Northug ville sagt, og i dag ble det en ny langrennsøkt i Maridalen. Etter en uke med rolige økter på Gran Canaria, og en rolig økt på ski i går – var det nå på tide med en hardøkt. Tok SkiTrab felleskiene i dag, fordi jeg egentlig hadde tenkt til å gå en del diagonalgang, men jeg endte opp med å stake det meste. De bratteste motbakkene tok jeg litt som pause, og gikk rolig fiskebein.
Jevnt hardt kjør
Det ble jevnt hardt i samtlige 42 minutter i dag egentlig. Jeg er generelt altfor dårlig til å varme opp når jeg skal gå litt hardt på ski, så der blir det smekk på labben. Fyyy! Ellers må jeg få rapportere om et ganske seigt føre i dag. I hvertfall for min del. Det regnet litt akkurat idet jeg gikk ut, og jeg synes føret var litt sugende. Hadde i hvertfall veldig mye bedre glid på skøyteskiene i går (og jeg har tidligere hatt mye bedre glid på felleskiene som jeg gikk med i dag).
Skitur i Maridalen / Trening / Langrenn / Terskeltrening / SkiTrab / Gullsport
Ferdig med hardøkt i langrennsporet
Terskeløkt
Dette ble vel det man kan kalle en tempoøkt, eller terskeløkt kanskje. Jeg har ikke tatt noen test for å finne ut hvor min terskel er, men anslår at den er et sted rundt 177-179 slag i minuttet, noe som tilsvarer cirka 87 % av makspuls. Store deler av denne treningsøkta tilbragte jeg på puls rundt terskel, som betyr at jeg sannsynligvis jobbet godt med å påvirke den. Man vil jo gjerne flytte terskelen så langt opp som mulig, slik at man kan jobbe hardere uten at man får opphopning av melkesyre. NB! Faktisk tilbragte jeg nok litt for mye tid over terskelen i dag, men OK.
Nok om økta. Fiskekakene må på bordet, for jeg er sulten – så her er dagens tall, for de som har interesse av slikt.
Litt energipåfyll etter trening
Påfyll av karbo etter økt
Tall og sånt
Distanse: 10.00 km (+ 1 km nedtrapping som ikke ble logga)
Tid: 42:29
Starttid: 15:14
Stigning: 155 meter
HF-tall
Gjennomsnittspuls: 170 (83 %)
Makspuls: 189 (93 %)
Sone 1: 2:00 (? Burde ha varmet opp i sone 1 mye lengre)
Sone 2: 12:15
Sone 3: 8:29
Sone 4: 19:06
Sone 5: 0:22
Skitur i Maridalen / Trening / Langrenn / Fartslek / Puls
Skitur i Maridalen / Trening / Langrenn / Fartslek

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *