Så snart nyttårsrakettene hadde landet og kalkunen var fordøyd den første januar i år, startet et ganske imponerende løpeprosjekt i England. Den relativt kjente standup-komikeren Eddie Izzard, skal i løpet av januar-måned – gjøre unna 31 maratondistanser og holde 31 standup-show!

Hvem er Eddie Izzard?

Det spørsmålet stilte jeg meg selv for noen dager siden også. Jeg har hørt dette navnet tidligere også, og da i sammenheng med snakk om komedie og standup. Men i forbindelse med løping – aldri. Nå viser det seg imidlertid at dette er en svært løpeinteressert person.

Izzard er en transperson, og ytret for et par år siden – et ønske om å bli omtalt som hun/henne. Så… da gjør jeg det. Hun er en standup-komiker, skuespiller, forfatter og politisk aktivist. Født i 1962, og med en karriére innen underholdning fra 1982. Mer om henne kan du lese på Wikipedia så klart.

LIVE-stream fra Izzards maratonforsøk.

Om maratonprosjektet

De fleste som har løpt maraton. Eller, de fleste som har løpt litt i det hele tatt – vet at det å løpe 31 maraton på 31 dager, er ganske drøyt! Forsøket skal gjøres på tredemølle, og Izzard benytter løpeplattformenn Zwift, for å løpe virtuelt i 31 forskjellige byer. Prosjektet innebærer også at hun skal kjøre standup-show, hver kveld. Også dette i 31 dager. Alt blir streamet live på nettet, og det hele gjøres for å samle inn penger til veldighet, med slagordet «Make Humanity Great Again» (se video nederst).

Alle som ønsker kan bli med å donere så klart, og også løpe «sammen med» Izzard i Zwift. For å få til det, må du legge henne til som venn i Zwift – og deretter velge «Run with…» fra startskjermen i Zwift.

I skrivende stund er det 3. januar, og Izzard er dermed i gang med sin tredje maraton. I dag løper hun virtuelt i Madrid, og passerer for øyeblikket 14 kilometer. Som man kan se på bildet nedenfor, så er det flere som benytter anledningen til å bli med på løpeturen.

Her er gjengen som løper med Eddie Izzard 3. januar. Det fulgte også en del folk litt lenger bak.

Som man også kan se av bildet, så går det rolig for seg. 7.5 km/t. Men… Izzard skal altså tilbakelegge 42,2 kilometer hver dag i 28 dager til, så man har en viss forståelse for at det går relativt bedagelig. Forøvrig vil nok statistikken hennes se ganske pen ut for denne måneden. Klarer hun å stå dette helt ut, så blir det loggført 1.308,2 kilometer denne måneden. Snaue 131 mil. Eller… omtrent samme distanse som fra Fredrikstad til Bodø.

Personlig er jeg litt skeptisk til om Izzard vil klare å gjennomføre dette. Spesielt ettersom det går såpass sakte, og at løpstiden dermed blir veldig lang. Belastningen på kroppen må etter hvert bli enorm! Det ser ut til å bli et sted mellom fem og en halv og seks timer løping hver dag. Kan det gå da?

Følg LIVE her

På videoen nedenfor kan du følge prosjektet LIVE. Dette er streamen til Eddie Izzard. Du kan selvfølgelig lese alt om dette prosjektet, og Izzard, på hennes egen nettside eddieizzard.com.

Jeg har i flere år skrevet blogg om treningen min. Det har gått litt i rykk og napp, og jeg har ofte følt at jeg skriver uinteressant innhold. Nå har jeg gjort om bloggen til en mer generell side om trening, og spesielt løping. Håper du setter pris på denne nettsiden. Jeg fortsetter forøvrig å blogge her på denne siden.

2 KOMMENTARER

  1. Galskapopplegg. Hører han har vondt i kroppen i dag. Kanskje ikke rart. Er litt i tvil på om dette kan gå jeg også, men ser at han går mye. Hvis det fortsatt kan kalles maraton hvis man går 42,2 km, så kan han jo klare det.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her